Veličković: Srbija je pokazala klasu!

Nekadašnji reprezentativac Srbije Novica Veličkovic, srebrni sa Evrobasketa 2009, izjavio je da su izabranici Aleksandra Đordjevića pokazali klasu.

Košarka 12.09.2015 | 20:40
Veličković: Srbija je pokazala klasu!

Srbija je bez poraza osvojila najjaču grupi B u Berlinu, a u osmini finala u Lilu igraće sa Finskom. Potencijalni rivali u završnici su Hrvatska, a potom Italijani.

"Turnir nikada nije bio jači, igra se dan za danom, veliki su napori. Ipak, Srbija je pokazala klasu i siguran sam da će tako biti i do kraja", poručio je Veličković.

Košarkaš Trabzona istakao je da je veliki optimista zbog igre reprezentativaca Srbije, koje predvodi kapiten Miloš Teodosić.

"Veoma sam srećan zbog načina na koji igra naša reprezentacija. Momci su pokazali da mogu do kraja, odnosno do finala i direktnog plasmana na Olimpijske igre. A, ni zlatno onda nije daleko. Vidi se da je ekipa duže na okupu, očekivanja su velika, ali oni to sjajno nose", rekao je Veličković.

Bivši košarkaš Partizana nije želeo previše da komentariše situaciju u taboru crno-belih, koji su dobili novo rukovodstvo na čelu sa Nikolom Pekovićem.

"Ispratio sam preko medija sve što se dogodilo. Ne bih se upuštao u neke komentare, pošto nemam sve informacije, ali nadam se da će svi pomoći da se najveći klub u Srbiji vrati na mesto koje mu pripada", istakao je Veličković.

Krilni košarkaš nije krio oduševljenej što će za vikend sa Trabzonon učestvovati na međunarodnom turniru u Kraljevu.

"Kraljevo je uvek bio i biće veliki košarkaški centar. Veoma me je obradovala vest kada sam video da je nova hala završena i da je Kraljevo dobilo jedan sjajan sportski objekat. Nadam se da će to biti prvi korak ka vraćanju u vrh srpske košarke", rekao je Veličković.

Pored Trabzona, na Mega Leks kupu učestvovaće Crvena zvezda, solunski PAOK i Mega Leks.

"Verujem da su se Kraljevčani uželeli vrhunske košarke i da će ispuniti dvoranu. Bez obzira što ekipe nisu u najjačim sastavima, kvalitet košarke će sigurno biti na veoma visokom nivou. Nekada je to bilo jedno od najtežih gostovanja u Srbiji, upravo zbog sjajnih navijača. Nadam se da će doći za vikend i ovom turniru dati dimenziju kakvu zaslužuje", zaključio je Veličković.

Komentari / 0

Ostavite komentar