Иванишевић: Новак је попут ајкуле, чим осјети крв...!

Горан Иванишевић, тренер Марина Чилића, каже да његов ученик у Њујорку има највећу шансу да савлада Новака Ђоковића, али додаје да је српски тенисер фаворит.

Тенис 11.09.2015 | 20:45
Иванишевић: Новак је попут ајкуле, чим осјети крв...!

“Ако има шансу да негде победи Новака, то је на овом терену јер је то његов омиљени стадион и омиљена подлога. Мора да буде агресиван, да верује у своје ударце. Новак је апсолутни фаворит, сви већ виде финале Ђоковић – Федерер, али хајде да сачекамо, много тога може да се деси. Једног дана Марин ће га победити, можда то буде баш сада“.

На констатацију новинара да Новак тренутно не игра на максимуму и да се помало мучио у претходном делу турнира, Иванишевић је рекао да то није важно и додао:

“Он је попут ајкуле – чим осети крв, он вас поједе, убије и испљуне, шта год. Баутиста Агут је освојио један сет, то је био само мало јачи тренинг за Ђоковића, баш као и са Лопесом. То Новака не брине“.

Чилићев тренер истиче да је скочни зглоб и даље брига, али да се нада да ће се адреналин побринути за то.

“Марин добро удара лопту, мада га мало брине скочни зглоб који је угануо у мечу са Шардијем. За мене је чудо што је уопште играо против Цонге јер дан раније није тренирао, а зглоб му је био отечен. Морам да будем поносан на његов труд, чак се ниједном није ни пожалио на стопало, није ниједном зашепао, био је потпуно концентрисан“, рекао је Иванишевић и додао:

“Сада игра са човеком од којег је изгубио у свих 13 окршаја. Надам се да ће му зглоб бити добро, али не сме ни да мисли о томе оног момента када крочи на терен, већ само о томе како да победи. Тешко је рећи како је зглоб, али некада те атмосфера опусти и престанеш да мислиш о томе – није сјајно, али није ни тако лоше. Волео би да буде 100% јер ако није тако против Ђоковића, онда можеш једноставно да одеш на плажу и да гледаш ТВ. Чак и са 100% ниси сигуран да имаш шансу против Ђоковића“.

Иванишевић је задовољан Чилићевим играма, поготово што ова сезона нија била баш блистава за хрватског тенисера.

“Није играо најбоље пред Њујорк – четвртфинале Вимблдона јесте му дало самопоуздања, али притисак по доласку у САД узео је своје, у Вашингтону је било у реду, после не толико. Рекао сам му: ’Слушај, ни прошле године ниси играо добро пред УС опен, па си га освојио’. Грен слем је нешто потпуно другачије, он воли овај турнир и стадион Артур Еш и сада се налази у полуфиналу са великим именима као што су Ђоковић, Федерер и Вавринка“.

Коментари / 0

Оставите коментар