Ivanišević: Novak je poput ajkule, čim osjeti krv...!

Goran Ivanišević, trener Marina Čilića, kaže da njegov učenik u Njujorku ima najveću šansu da savlada Novaka Đokovića, ali dodaje da je srpski teniser favorit.

Tenis 11.09.2015 | 20:45
Ivanišević: Novak je poput ajkule, čim osjeti krv...!

“Ako ima šansu da negde pobedi Novaka, to je na ovom terenu jer je to njegov omiljeni stadion i omiljena podloga. Mora da bude agresivan, da veruje u svoje udarce. Novak je apsolutni favorit, svi već vide finale Đoković – Federer, ali hajde da sačekamo, mnogo toga može da se desi. Jednog dana Marin će ga pobediti, možda to bude baš sada“.

Na konstataciju novinara da Novak trenutno ne igra na maksimumu i da se pomalo mučio u prethodnom delu turnira, Ivanišević je rekao da to nije važno i dodao:

“On je poput ajkule – čim oseti krv, on vas pojede, ubije i ispljune, šta god. Bautista Agut je osvojio jedan set, to je bio samo malo jači trening za Đokovića, baš kao i sa Lopesom. To Novaka ne brine“.

Čilićev trener ističe da je skočni zglob i dalje briga, ali da se nada da će se adrenalin pobrinuti za to.

“Marin dobro udara loptu, mada ga malo brine skočni zglob koji je uganuo u meču sa Šardijem. Za mene je čudo što je uopšte igrao protiv Conge jer dan ranije nije trenirao, a zglob mu je bio otečen. Moram da budem ponosan na njegov trud, čak se nijednom nije ni požalio na stopalo, nije nijednom zašepao, bio je potpuno koncentrisan“, rekao je Ivanišević i dodao:

“Sada igra sa čovekom od kojeg je izgubio u svih 13 okršaja. Nadam se da će mu zglob biti dobro, ali ne sme ni da misli o tome onog momenta kada kroči na teren, već samo o tome kako da pobedi. Teško je reći kako je zglob, ali nekada te atmosfera opusti i prestaneš da misliš o tome – nije sjajno, ali nije ni tako loše. Voleo bi da bude 100% jer ako nije tako protiv Đokovića, onda možeš jednostavno da odeš na plažu i da gledaš TV. Čak i sa 100% nisi siguran da imaš šansu protiv Đokovića“.

Ivanišević je zadovoljan Čilićevim igrama, pogotovo što ova sezona nija bila baš blistava za hrvatskog tenisera.

“Nije igrao najbolje pred Njujork – četvrtfinale Vimbldona jeste mu dalo samopouzdanja, ali pritisak po dolasku u SAD uzeo je svoje, u Vašingtonu je bilo u redu, posle ne toliko. Rekao sam mu: ’Slušaj, ni prošle godine nisi igrao dobro pred US open, pa si ga osvojio’. Gren slem je nešto potpuno drugačije, on voli ovaj turnir i stadion Artur Eš i sada se nalazi u polufinalu sa velikim imenima kao što su Đoković, Federer i Vavrinka“.

Komentari / 0

Ostavite komentar