"Нема разлога за одбијање аранжмана"

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изјавио је да не види разлог да се одбија нови аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/, који ће свима бити од користи, те поручио да су реформе неминовност.

Босна и Херцеговина 11.09.2015 | 10:25
"Нема разлога за одбијање аранжмана"

Беванда каже да је сада неозбиљно говорити о било каквим условима када још није ни упућен захтјев за нови аранжман са ММФ-ом.

“То је процес у коме се договара и преговара са партнерима”, рекао је Беванда за сарајевско “Ослобођење”.

Према његовим ријечима, колики ће аранжман евентуално бити договорен са ММФ-ом биће јасније када се о томе изјасни Фискални савјет БиХ, односно када се дође у ту фазу разговора.

Он је истакао да се сваки кредитни уговор заснива на прецизним условима.

“Говорити да ће међународне финансијске институције преузети улогу законодавца или извршне власти у БиХ је смијешно. Прихватање Реформске агенде само је почетак једног новог приступа у функционисању власти у БиХ, подизања одговорности на највиши степен и спремности да се уреди свака област у друштву у складу са европским стандардима и да се, коначно, окренемо економским темама”, сматра Беванда.

Као предсједавајући Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ Беванда је рекао да ни на једној сједници овог тијела није било ни материјала, нити било какве дискусије о увођењу диференциране стопе ПДВ-а, као ни више стопе ПДВ-а.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

валтер

11.09.2015 11:09

Зашто да буде разлога за одбијање кредита , од краја рата исте њухе се врте на политичкој сцени , једино што знате је дигнути кредит , створити радно мијесто је мисаона именица , сијашите више са грбаче овог јадног народа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

драx

11.09.2015 11:44

Како да сјасу мој Валтер, кад су ту досли гласовима тог истог народа ког помињес? Овако вјерски, етницки и национално раздијељен, исцјепкан Балкан, а не само БиХ нема никакву сансу за напредак. Напросто ми (градјани а ни политицари марионете) се ту ниста не питамо вец смо таоци глобализма и новог свјетског поретка. Нисмо ми ратовали мој Валтер сто мрзимо једни друге и све насе разлицитости вец због тога сто смо имали и мултикултуралност и мултиетницност коју нам данас модерна Европа пропагира. А приде и индустрију и независну и извозно орјентисану економију која је исла напријед. Али неписменом насем цовјеку ција је глава напуњена у медреси или било гдје друго, цовјеку који три књиге у зивоту процитао није а камо ли ста друго теско је то схватити. Прекрупан залогај за сазвакати. Једном ријецју ми немамо ниста и фактицко стање нам указује на то да смо осудјени на пропаст (економску, културну, моралну) и физицко нестајање у наредним годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

11.09.2015 11:55

Врло сте успјесни само нека просјацења јели вас срамота ?

ОДГОВОРИТЕ