Дрецун: Неприхватљиво формирање "ЗАО"

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун каже за РТС да је екстремна и неприхватљива најава формирања заједнице албанских општина. Никако се не може правити било каква паралела Заједници српских општина. Главни циљ је утицај на спровођење Бриселског споразума, сматра Дрецун.

Србија 11.09.2015 | 09:10
Дрецун: Неприхватљиво формирање "ЗАО"

Милован Дрецун је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је неприхватљиво најављивати формирање било какве заједнице албанских општина, и то најављивати у медијима, а без претходног договора са надлежним државним органима.

Истиче како су политичари са југа државе само таоци интереса Приштине и додаје како је најављена заједница албанских општина у договору са Тираном.

Дрецун напомиње како Албанци на Косову и Метохији имају сва права по Уставу и додаје како на економском плану тек треба радити на унапређењу положаја и Албанаца и Срба.

"Отворено је породилиште у Прешеву, биће ускоро отоврен и факултет", указује Дрецун.

Подвлачи да се не може правити било каква паралела ЗСО и додаје како Албанци своју замисао о формирању заједнице везују за платформу из 2006. године.

Напомиње како у овом тренутку најава о формирању ЗАО има везе са изборима у Медвеђи планираним за недељу, али како додаје, то не треба гледати краткорочно.

"Главни циљ је да се интернализује питање Прешевске долине, да се албанска страна убаци и буде важан фактор подршке политици коју води Хашим Тачи, али и да се на тај начин утиче на примену Бриселког споразума", закључује Дрецун.

 

Коментари / 0

Оставите коментар