Сиријски министар: Европа одговорна

Сиријски министар информисања Омран ал Зуби изјавио је данас да Европа сноси пуну одговорност за талас избјеглица које долазе на овај континент јер је у прошлости подржала оне који се боре за обарање власти у Дамаску.

Свијет 10.09.2015 | 22:50
Сиријски министар: Европа одговорна

Ал Зуби је рекао да мигранти углавном бјеже из подручја која су под контролом противника предсједника Башара ал Асада, укључујући "Исламску државу".

Он је додао да су европске земље "послале терористе" у Сирију и увеле економске санкције сиријском народу и да зато морају да преузму одговорност због такве антисиријске политике, пренијела је државна телевизија.

Европске државе оштро критикују Асада, а хиљаде бораца из читавог свијета, укључујући Европу, дошли су у Сирију да би се борили на страни екстремистичких група.

Ал Зуби је рекао да сиријске власти не протјерују никог и да "сваки Сиријац може да се врати из иностранства у своју земљу када год то пожели".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Има право

10.09.2015 21:47

То је као Ирак. Не мозе се систем мјењати силом. Асад је био најбоље рјесење као и Садам Хусеин. Оду медјународни фактори и виде мало. Овако то су десетине милиона људи у пресељењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

10.09.2015 21:48

Изгледа да це сиријци проци као и срби у хрватској . по вец опробаном рецепту : 1/3 побити, 1/3 по католицити, 1/3 раселити по свијету

ОДГОВОРИТЕ