Sirijski ministar: Evropa odgovorna

Sirijski ministar informisanja Omran al Zubi izjavio je danas da Evropa snosi punu odgovornost za talas izbjeglica koje dolaze na ovaj kontinent jer je u prošlosti podržala one koji se bore za obaranje vlasti u Damasku.

Svijet 10.09.2015 | 22:50
Sirijski ministar: Evropa odgovorna

Al Zubi je rekao da migranti uglavnom bježe iz područja koja su pod kontrolom protivnika predsjednika Bašara al Asada, uključujući "Islamsku državu".

On je dodao da su evropske zemlje "poslale teroriste" u Siriju i uvele ekonomske sankcije sirijskom narodu i da zato moraju da preuzmu odgovornost zbog takve antisirijske politike, prenijela je državna televizija.

Evropske države oštro kritikuju Asada, a hiljade boraca iz čitavog svijeta, uključujući Evropu, došli su u Siriju da bi se borili na strani ekstremističkih grupa.

Al Zubi je rekao da sirijske vlasti ne protjeruju nikog i da "svaki Sirijac može da se vrati iz inostranstva u svoju zemlju kada god to poželi".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ima pravo

10.09.2015 21:47

To je kao Irak. Ne moze se sistem mjenjati silom. Asad je bio najbolje rjesenje kao i Sadam Husein. Odu medjunarodni faktori i vide malo. Ovako to su desetine miliona ljudi u preseljenju.

ODGOVORITE
Name

boki

10.09.2015 21:48

Izgleda da ce sirijci proci kao i srbi u hrvatskoj . po vec oprobanom receptu : 1/3 pobiti, 1/3 po katoliciti, 1/3 raseliti po svijetu

ODGOVORITE