Мејведер: Нисам прекршио правила, чист сам!

Амерички боксер Флојд Мејведер рекао је да није прекршио правила када је примио ињекцију инфузије после мерења уочи дуела са Манијем Пакјаом у Лас Вегасу.

Остали спортови 11.09.2015 | 14:15
Мејведер: Нисам прекршио правила, чист сам!

У извештајима који су јуче објављени, наведено је да су представници Америчке анти-допинг агенције (УСАДА) видели да Мејведер у својој кући у Лас Вегасу прима ињекцију инфузије, када су дошли по узорак његовог урина после мерења.

УСАДА о томе није обавестила Спортску комисију Неваде, која је била задужена за ту борбу.

Мултивитамини и соли из ињекције нису забрањени, али већина анти-допинг агенција забрањује њихову употребу интравенски, пошто на тај начин може да се сакрије употреба других забрањених супстанци.

Током 19-годишње каријере Мејведер никада није био позитиван на забрањене супстанце, а његов тим саопштио је да је боксер примио ињекцију због рехидратације.

Инспектори УСАДА навели су да је Мејведер отворио инфузију пред њима и да у њој није било забрањених супстанци.

Спортска комисија Неваде саопштила је да је "изузетно разочарана" поступком УСАДА.

"Као што је и УСАДА потврдила, нисам починио никакаве прекршаје. Увек сам поштовао правила Неваде и УСАДА, златни стандард тестирања на забрањене супстанце. Не смемо заборавити да сам ја био тај који је пре шест година инсистирао да се подигне ниво тестирања за све моје борбе", рекао је Мејведер.

"Као резултат тога, сада се у боксу обавља више допинг тестова и свест о њиховом значају је већа него икад пре. Веома сам поносан што сам чист спортиста и наставићу да се борим за то", додао је светски шампион у велтер категорији у верзијама WБА, WБЦ и WБО.

Спортска комисија Неваде је 22. маја саопштила да су Мејведер и Пакјао тестирани по 19 пута уочи "борбе века" и да су сви налази на недозвољене супстанце били негативни.

Борба Мејведера и Пакјаа 2. маја била је један од најишчекиванијих мечева у историји бокса, уговарана је пет година, а једна од препрека било је и обављање насумичних допинг тестова, на којима је Мејведер инсистирао.

Мејведер је тада победио једногласном одлуком судија и остао непоражен у свих 48 мечева.

Мејведер (38) ће у суботу боксовати последњи меч у каријери против сународника Андреа Берта у Лас Вегасу.

Коментари / 0

Оставите коментар