УС опен: Може ли ико да заустави Серену?!

УС Опен полако улази у само завршницу, а за ноћ између четвртка и петка заказани су полуфинални дуели у женској конкуренцији.

Тенис 11.09.2015 | 00:30
УС опен: Може ли ико да заустави Серену?!

Прва ће на терен девојка која брани титулу и, још важније, јури календарски Грен слем – прва играчица света Серена Вилијамс.

Американка већ у свом поседу има трофеје са сва четири турнира, рачунајући и прошлу сезону, а за корак ближе сну, и свом деветом финалу на теренима Флашинг Медоуза, ривалка ће јој бити Италијанка Роберта Винчи – која није била ни носитељка.

"Она није у полуфиналу Грен слема случајно. При том, добро ме је намучила на недавном дуелу на Роџерс Купу (6:4, 6:3), а то никако нисам очекивала. Нећу је потценити, то је сигурно", кратко је само прокоментарисала Серена.

Ако успе да одбрани трофеј у Њујорку, млађа од сестара Вилијамс поновиће успех Штефи Граф из 1988. године, када је легендарна Немица освојила сва четири Грен Слема, али и златну медаљу на Олимпијским играма у Сеулу. Исто је пошло за руком само још Морин Коноли и Маргарет Корт, али не у Опен ери.

Уједно, Серена би се у случају освајања турнира изједначила са Граф по броју ГС титула (22), и пришла Корт на два трофеја заостатка.

"Наравно, нисам ни сањала да ћу стићи до овде. Опет, далеко од тога да ћу се задовољити уласком у полуфинале. Очекује ме велики меч, велика противница и сигурно ћу дати све од себе", рекла је Винчи, која је поражена у сва претходна четири међусобна дуела.

У другом полуфиналу састаће се друга носитељка Симона Халеп и Флавија Пенета, која је била постављена за 26. фаворита.

Румука, други рекет света, савладала је у полуфиналу Викторију Азарену после велике борбе у три сета, када се још једном на делу видела њена упорност и неуморност.

"Полуфинале било код турнира је велика ствар, а камоли Грен слема. Пенета је велики борац, веома добра тахмичарка и сигурно ће дати све од себе да ме савлада и пласира се у финале. Ја сам имала тежак меч у четвртини финала, али сам спремна за нове напоре", рекла је Халеп.

С друге стране, и Италијанка зна шта је чека у дуелу са Халеп.

"Против ње морате седам пута да завршавате поен – невероватна је – лоптица се само враћа. Али, имам своју тактики и план, и учинићу све да је спроведем у делу", каже Пенета.

Прво полуфинале игра се од један сат после поноћи, а затим следи други дуел.

Коментари / 0

Оставите коментар