US open: Može li iko da zaustavi Serenu?!

US Open polako ulazi u samo završnicu, a za noć između četvrtka i petka zakazani su polufinalni dueli u ženskoj konkurenciji.

Tenis 11.09.2015 | 00:30
US open: Može li iko da zaustavi Serenu?!

Prva će na teren devojka koja brani titulu i, još važnije, juri kalendarski Gren slem – prva igračica sveta Serena Vilijams.

Amerikanka već u svom posedu ima trofeje sa sva četiri turnira, računajući i prošlu sezonu, a za korak bliže snu, i svom devetom finalu na terenima Flašing Medouza, rivalka će joj biti Italijanka Roberta Vinči – koja nije bila ni nositeljka.

"Ona nije u polufinalu Gren slema slučajno. Pri tom, dobro me je namučila na nedavnom duelu na Rodžers Kupu (6:4, 6:3), a to nikako nisam očekivala. Neću je potceniti, to je sigurno", kratko je samo prokomentarisala Serena.

Ako uspe da odbrani trofej u Njujorku, mlađa od sestara Vilijams ponoviće uspeh Štefi Graf iz 1988. godine, kada je legendarna Nemica osvojila sva četiri Gren Slema, ali i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu. Isto je pošlo za rukom samo još Morin Konoli i Margaret Kort, ali ne u Open eri.

Ujedno, Serena bi se u slučaju osvajanja turnira izjednačila sa Graf po broju GS titula (22), i prišla Kort na dva trofeja zaostatka.

"Naravno, nisam ni sanjala da ću stići do ovde. Opet, daleko od toga da ću se zadovoljiti ulaskom u polufinale. Očekuje me veliki meč, velika protivnica i sigurno ću dati sve od sebe", rekla je Vinči, koja je poražena u sva prethodna četiri međusobna duela.

U drugom polufinalu sastaće se druga nositeljka Simona Halep i Flavija Peneta, koja je bila postavljena za 26. favorita.

Rumuka, drugi reket sveta, savladala je u polufinalu Viktoriju Azarenu posle velike borbe u tri seta, kada se još jednom na delu videla njena upornost i neumornost.

"Polufinale bilo kod turnira je velika stvar, a kamoli Gren slema. Peneta je veliki borac, veoma dobra tahmičarka i sigurno će dati sve od sebe da me savlada i plasira se u finale. Ja sam imala težak meč u četvrtini finala, ali sam spremna za nove napore", rekla je Halep.

S druge strane, i Italijanka zna šta je čeka u duelu sa Halep.

"Protiv nje morate sedam puta da završavate poen – neverovatna je – loptica se samo vraća. Ali, imam svoju taktiki i plan, i učiniću sve da je sprovedem u delu", kaže Peneta.

Prvo polufinale igra se od jedan sat posle ponoći, a zatim sledi drugi duel.

Komentari / 0

Ostavite komentar