"Полицајац и сниматељка су лице и наличје Европе"

Српски полицајац и мађарска сниматељка су лице и наличје ситуације са избеглицама у Европи, рекао је премијер Александар Вучић током гостовања на РТС-у.

Србија 10.09.2015 | 22:55
"Полицајац и сниматељка су лице и наличје Европе"

„Има тога и у Србији“, рекао је Вучић, мислећи на оне који су против избеглица. „Има оних који говоре да су угрожени у Србији. Чиме? Ти људи су учинили два кривична дела. Њих 130.000. Код нас Срба је то 50 пута израженије. Да нису отели нешто“, истакао је премијер.

Према његовим речима, у току данашњег дана 5.540 избеглица је ушло у Србију.

„Поноћ им је понуђена, неки су је прихватили, неки нису желели. Они имају те своје руте и желе да се држе заједно. Не можете некога да терате и да га присивљавате. Плаше се шта нека држава може да предузме против њих. Имају лоших искуства на путу до Србије“, додао је Вучић.

Након тога премијер је навео да је немачка канцеларка Ангела Меркел „која представља Европу задовољна понашањем Србије“.

„Пре 20 година имали смо избегле из Крајине и Хрватске. Исти људи који су тада говорили да то нису наши људи и данас говоре о овим другим људима, који додуше нису Срби. Они који су тада дочекивали избеглице и сада их дочекују“, истакао је он.

Како каже, то је нормално "јер су Срби увек кукали".

„Од Првог српског устанка 1804. године ми смо кукали. Када је кнез Милош почео да наплаћује порезе питали смо га па зар нисмо због тога отерали Турке. Нисмо били задовољни ни краљем Петром, ни краљем Александром“, навео је Вучић.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Човјек

10.09.2015 19:54

Бог је створио човјека и дао му да одлучује хоће ли бити зао или добар, против Њега или за Њега (Бога). Сви људи су Божији и ја, ако сам прави вјерник, без обзира на наше вјерске подјеле, морам да помогнем ономе којем је тешко, а тим људима је тешко. Ставите себе у њихову ситуацију и схватицете да им је тешко. Зато поздрављам оног човјека са слике (полицајца) који је показао љубав човјека према човјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спако

10.09.2015 20:02

Зивим у Федерацији у БИХ,посматрам ситуацију са избјеглицама у Србији и могу само реци свака им цаст и градјанима и властима,и да по националности сам босњак ако је то уопсте битно. Лијеп поздрав за све људе добре воље.

ОДГОВОРИТЕ