Сузе великог Дирка, за крај!

Највећи немачки кошаркаш у историји одиграо је последњи меч за репрезентацију. Јако је тешко поднео пораз од Шпаније и растанак.

Кошарка 11.09.2015 | 12:45
Сузе великог Дирка, за крај!

Дирк Новицки, гигант европске кошарке, завршио је велику епоху своје каријере, започету давне 1997, када је први пут заиграо за репрезентацију Немачке.

Средином јуна прославио је 37. рођендан, па стигао на припреме пререзентације, како би јој помогао да се пласира на Олимпијске игре у Рију. Међутим, није им успело.

Поразом од Шпаније у игри "победи или иди (остани) кући", Новицки и саиграчи остали су без карте за Лил.

Немци су прибили "фурију" уз зид, дошли надомак спектакуларног преокрета и имали шут за продужетак, али га је Денис Шредер промашио са линије за слободна бацања. Новицки је потом повучен у скоку, па је преосталих неколико секунди јурио судију, а не лопту, сматрајући да је морао бити досуђен фаул.

Сирена је потом одсвирала крај, а велики Дирк изгубио је борбу са емоцијама, почевши да плаче.

Дугачким аплаузом навијача, Новицки је направио опроштајни круг и са рукама на лицу отишао у свлачионицу, кроз тунел пред којиим га је чекао шпалир.

"Дирк, Дирк, Дирк", скандирала је хала док је љубимац Немачке последњи пут у каријери пошао да раздужи опрему "Маншафта". На Игре неће ићи, али то неће умањити значај свега што је урадио за кошарку своје земље.

Подсетимо, са њим на челу Немци су 2002. у Индијанаполису освојили бронзану медаљу, док су три године касније, у Београду, изгубили у финалу. И те вечери у Комбанк арени, као и вечерас, Новицки је напустио халу уз овације.

Немачка репрезентација остала је без великог аса, кога ћемо убудуће моћи да гледамо само у Америци, у дресу Даласа.

Коментари / 0

Оставите коментар