Suze velikog Dirka, za kraj!

Najveći nemački košarkaš u istoriji odigrao je poslednji meč za reprezentaciju. Jako je teško podneo poraz od Španije i rastanak.

Košarka 11.09.2015 | 12:45
Suze velikog Dirka, za kraj!

Dirk Novicki, gigant evropske košarke, završio je veliku epohu svoje karijere, započetu davne 1997, kada je prvi put zaigrao za reprezentaciju Nemačke.

Sredinom juna proslavio je 37. rođendan, pa stigao na pripreme prerezentacije, kako bi joj pomogao da se plasira na Olimpijske igre u Riju. Međutim, nije im uspelo.

Porazom od Španije u igri "pobedi ili idi (ostani) kući", Novicki i saigrači ostali su bez karte za Lil.

Nemci su pribili "furiju" uz zid, došli nadomak spektakularnog preokreta i imali šut za produžetak, ali ga je Denis Šreder promašio sa linije za slobodna bacanja. Novicki je potom povučen u skoku, pa je preostalih nekoliko sekundi jurio sudiju, a ne loptu, smatrajući da je morao biti dosuđen faul.

Sirena je potom odsvirala kraj, a veliki Dirk izgubio je borbu sa emocijama, počevši da plače.

Dugačkim aplauzom navijača, Novicki je napravio oproštajni krug i sa rukama na licu otišao u svlačionicu, kroz tunel pred kojiim ga je čekao špalir.

"Dirk, Dirk, Dirk", skandirala je hala dok je ljubimac Nemačke poslednji put u karijeri pošao da razduži opremu "Manšafta". Na Igre neće ići, ali to neće umanjiti značaj svega što je uradio za košarku svoje zemlje.

Podsetimo, sa njim na čelu Nemci su 2002. u Indijanapolisu osvojili bronzanu medalju, dok su tri godine kasnije, u Beogradu, izgubili u finalu. I te večeri u Kombank areni, kao i večeras, Novicki je napustio halu uz ovacije.

Nemačka reprezentacija ostala je bez velikog asa, koga ćemo ubuduće moći da gledamo samo u Americi, u dresu Dalasa.

Komentari / 0

Ostavite komentar