Абубакар не планира да штеди Звезду!

Никога се не бојимо! Даћу све за победу у дербију! „Пре неколико седмица нисам славио погодак у Новом Саду, против Војводине, но, ово је сад друга ситуација“, јасно ставља до знања Оумару да нема у плану да укаже поштовање навијачима црвено-белих.

Фудбал 11.09.2015 | 22:00
Абубакар не планира да штеди Звезду!

Ламин Дијара је био стрептомицин за одбрану Црвене звезде, пре и после њега мучили су је Алмами Мореира, Антонело Жука и Габријел Клео, међутим, још од поготка Принса Тејга 23. априла 2011. чекају Гробари да печат на Партизанову победу у вечитом дербију удари странац.

Чекају и ваљда зато нетремице гледају ка Абубакару Оумаруу, у кога полажу највеће наде да ће им на Макарани донети радост после скоро четири године, колико је прошло од славља у 141. окршају најбољих овдашњих клубова. А камерунски нападач им на та велика очекивања својствена предстојећој утакмици узвраћа отресито:
„Не кажем да ћу да дам гол, али навијачима обећавам: учинићу све што је у мојој моћи да победимо“.

Абубакар неће бити дебитант у дербију, већ их је одиграо два, у дресу Црвене звезде, на пролеће 2009. Најпре кад је је шут Алмамија Мореире скоро у последњој секунди означио реми (1:1), а у априлу исте године поражен је 0:2 на стадиону Партизана.
„Не бих волео да сад буде нерешено. Не бих, јер Партизан увек иде на победу. Никад није и никад неће да размишља о опцији мањој од тријумфа. Нарочито услед чињенице да смо трећи на табели и да су нам бодови неопходни“.

Зато је логично очекивати да црно-бели буду тим који ће више нападати, више и ризиковати.
„Гледао сам Црвену звезду против Каирата на почетку квалификација за Лигу Европе, уверио се каква је и против Чукаричког, мада пред овај меч чини ми се да уопште није важно да гледамо како она игра. Битни смо ми. А ми смо у квалификацијама за Лигу шампиона показали да можемо да играмо против било кога, па и против њих. Никога се не бојимо“.

Партизан је у овом тренутку пет корака иза највећег конкурента у борби за титулу, уз напомену да има меч мање (дуел са Радом игра се у Хумској 23. септембра), што му на леђа ставља обавезу да игра отворено, на гол више. У досадашњем току сезоне испоставило се да се управо Оумару у таквој поставци врло добро сналази, јер је на десет утакмица постигао четири и асистирао за два гола, успут правио огромне проблеме противничким дефанзивцима.
„Задовољан сам како сам одиграо за сад, али знам да то није све од мене, да имам још простора за напредак. Хвала управи, саиграчима и навијачима што су веровали у мене, међутим, ја хоћу још. Знам колико је Гробарима битан гол у дербију и обећавам да ћу га, уколико га постигнем на Маракани, да се радујем. Пре неколико седмица нисам славио погодак у Новом Саду, против Војводине, но, ово је сад друга ситуација“, јасно ставља до знања Оумару да нема у плану да укаже поштовање навијачима Црвене звезде, у чијем је дресу одиграо само 13 утакмица после чега га се тадашњи тренер Владимир Петровић Пижон одрекао, а овај завршио у – ОФК Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар