Abubakar ne planira da štedi Zvezdu!

Nikoga se ne bojimo! Daću sve za pobedu u derbiju! „Pre nekoliko sedmica nisam slavio pogodak u Novom Sadu, protiv Vojvodine, no, ovo je sad druga situacija“, jasno stavlja do znanja Oumaru da nema u planu da ukaže poštovanje navijačima crveno-belih.

Fudbal 11.09.2015 | 22:00
Abubakar ne planira da štedi Zvezdu!

Lamin Dijara je bio streptomicin za odbranu Crvene zvezde, pre i posle njega mučili su je Almami Moreira, Antonelo Žuka i Gabrijel Kleo, međutim, još od pogotka Prinsa Tejga 23. aprila 2011. čekaju Grobari da pečat na Partizanovu pobedu u večitom derbiju udari stranac.

Čekaju i valjda zato netremice gledaju ka Abubakaru Oumaruu, u koga polažu najveće nade da će im na Makarani doneti radost posle skoro četiri godine, koliko je prošlo od slavlja u 141. okršaju najboljih ovdašnjih klubova. A kamerunski napadač im na ta velika očekivanja svojstvena predstojećoj utakmici uzvraća otresito:
„Ne kažem da ću da dam gol, ali navijačima obećavam: učiniću sve što je u mojoj moći da pobedimo“.

Abubakar neće biti debitant u derbiju, već ih je odigrao dva, u dresu Crvene zvezde, na proleće 2009. Najpre kad je je šut Almamija Moreire skoro u poslednjoj sekundi označio remi (1:1), a u aprilu iste godine poražen je 0:2 na stadionu Partizana.
„Ne bih voleo da sad bude nerešeno. Ne bih, jer Partizan uvek ide na pobedu. Nikad nije i nikad neće da razmišlja o opciji manjoj od trijumfa. Naročito usled činjenice da smo treći na tabeli i da su nam bodovi neophodni“.

Zato je logično očekivati da crno-beli budu tim koji će više napadati, više i rizikovati.
„Gledao sam Crvenu zvezdu protiv Kairata na početku kvalifikacija za Ligu Evrope, uverio se kakva je i protiv Čukaričkog, mada pred ovaj meč čini mi se da uopšte nije važno da gledamo kako ona igra. Bitni smo mi. A mi smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazali da možemo da igramo protiv bilo koga, pa i protiv njih. Nikoga se ne bojimo“.

Partizan je u ovom trenutku pet koraka iza najvećeg konkurenta u borbi za titulu, uz napomenu da ima meč manje (duel sa Radom igra se u Humskoj 23. septembra), što mu na leđa stavlja obavezu da igra otvoreno, na gol više. U dosadašnjem toku sezone ispostavilo se da se upravo Oumaru u takvoj postavci vrlo dobro snalazi, jer je na deset utakmica postigao četiri i asistirao za dva gola, usput pravio ogromne probleme protivničkim defanzivcima.
„Zadovoljan sam kako sam odigrao za sad, ali znam da to nije sve od mene, da imam još prostora za napredak. Hvala upravi, saigračima i navijačima što su verovali u mene, međutim, ja hoću još. Znam koliko je Grobarima bitan gol u derbiju i obećavam da ću ga, ukoliko ga postignem na Marakani, da se radujem. Pre nekoliko sedmica nisam slavio pogodak u Novom Sadu, protiv Vojvodine, no, ovo je sad druga situacija“, jasno stavlja do znanja Oumaru da nema u planu da ukaže poštovanje navijačima Crvene zvezde, u čijem je dresu odigrao samo 13 utakmica posle čega ga se tadašnji trener Vladimir Petrović Pižon odrekao, a ovaj završio u – OFK Beogradu.

Komentari / 0

Ostavite komentar