Представљамо Финску, ривала "Орлова" у борби за четвртфинале

Кошаркаши Србије играће у осмини финала Еуробаскета против селекције Финске, у недељу у Лилу, а ми вам представљамо наредног ривала "орлова".

Кошарка 11.09.2015 | 11:45
Представљамо Финску, ривала "Орлова" у борби за четвртфинале

Пулени Салета Ђорђевића у борбу за четвртфинале улазе са максималних пет победа чиме су заузели прво месту у Б групи и за противника добили четвртопласираног из А групе.

Екипа Хенрика Детмана је турнир почела са два пораза, са тим да су у првом колу од домаћина Француске поражени тек након продужетака. Тесну победу забележили су против Русије (81:79), а убедљиву против Босне и Херцеговине.

Са учинком 2-3 са последњег места у групи иду на дуел са Србијом. У утакмицама у групној фази најистакнутији су били Ерик Марфи, Петери Копонен и Сасу Салин, који би могли да буду највећа претња.

Србија је апсолутни фаворит и сјајној је форми, ривали су редом падали у групи и "орлови" не знају за пораз, али не смемо потценити Финце који су намучили Французе и могу да буду неугодан ривал.

ЗВЕЗДА: ПЕТЕРИ КОПОНЕН
Плеј руског Химкија један је од најзаслужнијих што су Финци у осмини финала. Био је најбољи у победи против БиХ, а Русима је пресудио кошем у последњим секундама. У групној фази је просечно бележио 11 поена по мечу, 2,5 скокова и шест асистенција. Ако га крене шут тешко га је зауставити.

АДУТ: ЕРИК МАРФИ
Натурализовани Финац Марфи до сада је просечно бележио 13, 4 поена, 7,6 поена и 1,2 асистенције. Против Руса је био најефикаснији са 19 поена. Тимски је играч, добар шутер, а сналази се и испод коша. Веома је важна карика у финској репрезентацији. Уз просечних 29 минута у игри, има 52,8 одсто шута из игре.

Коментари / 0

Оставите коментар