Predstavljamo Finsku, rivala "Orlova" u borbi za četvrtfinale

Košarkaši Srbije igraće u osmini finala Eurobasketa protiv selekcije Finske, u nedelju u Lilu, a mi vam predstavljamo narednog rivala "orlova".

Košarka 11.09.2015 | 11:45
Predstavljamo Finsku, rivala "Orlova" u borbi za četvrtfinale

Puleni Saleta Đorđevića u borbu za četvrtfinale ulaze sa maksimalnih pet pobeda čime su zauzeli prvo mestu u B grupi i za protivnika dobili četvrtoplasiranog iz A grupe.

Ekipa Henrika Detmana je turnir počela sa dva poraza, sa tim da su u prvom kolu od domaćina Francuske poraženi tek nakon produžetaka. Tesnu pobedu zabeležili su protiv Rusije (81:79), a ubedljivu protiv Bosne i Hercegovine.

Sa učinkom 2-3 sa poslednjeg mesta u grupi idu na duel sa Srbijom. U utakmicama u grupnoj fazi najistaknutiji su bili Erik Marfi, Peteri Koponen i Sasu Salin, koji bi mogli da budu najveća pretnja.

Srbija je apsolutni favorit i sjajnoj je formi, rivali su redom padali u grupi i "orlovi" ne znaju za poraz, ali ne smemo potceniti Fince koji su namučili Francuze i mogu da budu neugodan rival.

ZVEZDA: PETERI KOPONEN
Plej ruskog Himkija jedan je od najzaslužnijih što su Finci u osmini finala. Bio je najbolji u pobedi protiv BiH, a Rusima je presudio košem u poslednjim sekundama. U grupnoj fazi je prosečno beležio 11 poena po meču, 2,5 skokova i šest asistencija. Ako ga krene šut teško ga je zaustaviti.

ADUT: ERIK MARFI
Naturalizovani Finac Marfi do sada je prosečno beležio 13, 4 poena, 7,6 poena i 1,2 asistencije. Protiv Rusa je bio najefikasniji sa 19 poena. Timski je igrač, dobar šuter, a snalazi se i ispod koša. Veoma je važna karika u finskoj reprezentaciji. Uz prosečnih 29 minuta u igri, ima 52,8 odsto šuta iz igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar