Казахстанци хоће Србе у репрезентацији!

Добре партије тројице српских фудбалера нису прошле незапажено.

Фудбал 12.09.2015 | 19:00
Казахстанци хоће Србе у репрезентацији!

У домовини се нису прославили, али зато их у Казастану веома цене.

Тројица српских фудбалера - Ђорђе Деспотовић, Жарко Марковић и Александар Симчевић, предложени су за добијање казахстанског држављанства, како би могли да помогну тој репрезентацији да бележи боље игре на међународној сцени.

На ову идеју дошао је портал "Спортс.кз", који је због разочаравајућих резултата у квалификацијама за Европско првенство 2016 (два бода из осам утакмица против Исланда, Чешке, Турске, Холандије и Летоније) почео да се бави проналажењем решења за бољу будућност националног тима.

Један од предлога је да се странцима који пружају добре партије у првенству Казахстана понуди тамошње држављанство, како би допринели подизању квалитета. Међу предложеним играчима нашли су се и наши фудбалери, а објашњено је и зашто:

Жарко Марковић (28, Каират): Стуб одбране екипе Владимира Вајса, који је са својих 2,04 метра један од највиших играча у свету фудбала. Може да добије дуел са било којим играчем, а рационалним потезима у игри улива поверење код навијача.

Александар Симчевић (28, Ордабаси): У Казахстану је од 2013, а после две сезоне у Шахтјор Карагандију прешао је у Ордабаси. У оба тима је имао улогу лидера. Одлично покрива простор по десној страни. Одиграо је 25 утакмица за млађе категорије српске репрезентације, а у Казахстану има освојен Куп и Суперкуп са Шахтјором.

Ђорђе Деспотовић (23, Каират): Не треба му много шанси да би постигао гол и може да погоди из било које позиције. Млад је и био би идеалан за решење у нападу.

Остали предложени су: Јевгениј Постников (Русија, Астана), Роџер Кањас (Колумбија, Астана), Михаил Бакајев (Русија, Кајрат), Патрик Твумаси (Гана, Астана), Константин Дудченко (Украјина, Иртиш), Руслан Галиакберов (Русија, Жетису), Исаел (Бразил, Каират), као и двојица Немаца, пореклом из Казахстана - Вили Евсев (Нирнберг) и Едгар Приб (Хановер).

Коментари / 0

Оставите коментар