Kazahstanci hoće Srbe u reprezentaciji!

Dobre partije trojice srpskih fudbalera nisu prošle nezapaženo.

Fudbal 12.09.2015 | 19:00
Kazahstanci hoće Srbe u reprezentaciji!

U domovini se nisu proslavili, ali zato ih u Kazastanu veoma cene.

Trojica srpskih fudbalera - Đorđe Despotović, Žarko Marković i Aleksandar Simčević, predloženi su za dobijanje kazahstanskog državljanstva, kako bi mogli da pomognu toj reprezentaciji da beleži bolje igre na međunarodnoj sceni.

Na ovu ideju došao je portal "Sports.kz", koji je zbog razočaravajućih rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016 (dva boda iz osam utakmica protiv Islanda, Češke, Turske, Holandije i Letonije) počeo da se bavi pronalaženjem rešenja za bolju budućnost nacionalnog tima.

Jedan od predloga je da se strancima koji pružaju dobre partije u prvenstvu Kazahstana ponudi tamošnje državljanstvo, kako bi doprineli podizanju kvaliteta. Među predloženim igračima našli su se i naši fudbaleri, a objašnjeno je i zašto:

Žarko Marković (28, Kairat): Stub odbrane ekipe Vladimira Vajsa, koji je sa svojih 2,04 metra jedan od najviših igrača u svetu fudbala. Može da dobije duel sa bilo kojim igračem, a racionalnim potezima u igri uliva poverenje kod navijača.

Aleksandar Simčević (28, Ordabasi): U Kazahstanu je od 2013, a posle dve sezone u Šahtjor Karagandiju prešao je u Ordabasi. U oba tima je imao ulogu lidera. Odlično pokriva prostor po desnoj strani. Odigrao je 25 utakmica za mlađe kategorije srpske reprezentacije, a u Kazahstanu ima osvojen Kup i Superkup sa Šahtjorom.

Đorđe Despotović (23, Kairat): Ne treba mu mnogo šansi da bi postigao gol i može da pogodi iz bilo koje pozicije. Mlad je i bio bi idealan za rešenje u napadu.

Ostali predloženi su: Jevgenij Postnikov (Rusija, Astana), Rodžer Kanjas (Kolumbija, Astana), Mihail Bakajev (Rusija, Kajrat), Patrik Tvumasi (Gana, Astana), Konstantin Dudčenko (Ukrajina, Irtiš), Ruslan Galiakberov (Rusija, Žetisu), Isael (Brazil, Kairat), kao i dvojica Nemaca, poreklom iz Kazahstana - Vili Evsev (Nirnberg) i Edgar Prib (Hanover).

Komentari / 0

Ostavite komentar