Партизан: И школа је важна!

Фудбалски клуб Партизан учи многе клинце фудбалу, али поклања пажњу и њиховом образовању. Тројица најталентованијих данас добили стипендије, односно бесплатно школовање у приватној гимназији "Стефан Немања" у Београду.

Фудбал 11.09.2015 | 15:30
Партизан: И школа је важна!

Многи дечаци би пре књиге изабрали лопту. Многи од њих, међутим, неће направити велике фудбалске каријере и неће живети од фудбала. Ваћно је да тренирају неки спорт, важно је да пикају фудбал, да буду на ваздуху, али је исто тако важно и да иду у школу, уче, образују се...

У Партизановој фудбалској школи воде рачуна и о томе. Управо данас је потписан спонзорски уговор са приватном гимназијом "Стефан Немања" (бивша Прва гимназија) из Београда, а први конкретан вид те сарадње је да ће тројица најталентованијих фудбалера омладинске школе црно-белих имати бесплатно четворогодишње школовање у тој образовној установи.

Стипендисти су: Душан Влаховић (најмлађи фудбалер који је потписао професионални уговор), Светозар Марковић и Бојан Бојић.

"Циљ садашње управе ФК Партизан од самог почетка је да улаже што више средстава у подмладак јер сви знамо да они представљају будућност и српског и европског фудбала.Такође, овом сарадњом са гимназијом 'Стефан Немања' желимо да укажемо на значај и важност образовања и едукације наших, не само фудбалера, већ спортиста у целини. Радићемо на томе да када фудбалери, који су деца наше омладинске школе, буду одлазили у иностранство, иду као комплетне и изграђене личности и због тога се трудимо да им пружимо најбоље могуће услове за раст и развој", изјавио је један од потпредседника Партизана Милорад Вучелић.

Директор гимназије "Стефан Немања", Иван Ковачевић изразио је задовољство што је постигнута сарадња са Партизаном.

"Свакако је, пре свега, част сарађивати са фудбалским клубом какав је ФК Партизан. Генерације које су стасавале биле су и остале узор не само прошлим већ и данашњим нараштајима. Они који су некада били на трибинама и са својим родитељима пратили легенде југословенског фудбала данас нове генерације изводе на животни пут. Посебно ми је драго што су гимназија Стефан Немања и Партизан у једној заједничкој мисији, а то је образовање не само нових младих спортиста и фудбалера, већ читаве генерације. Не заборавимо да ће они доћи на наше место и зато морамо не само улагати у њихово образовање, већ им пружити најбоље", рекао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар