Partizan: I škola je važna!

Fudbalski klub Partizan uči mnoge klince fudbalu, ali poklanja pažnju i njihovom obrazovanju. Trojica najtalentovanijih danas dobili stipendije, odnosno besplatno školovanje u privatnoj gimnaziji "Stefan Nemanja" u Beogradu.

Fudbal 11.09.2015 | 15:30
Partizan: I škola je važna!

Mnogi dečaci bi pre knjige izabrali loptu. Mnogi od njih, međutim, neće napraviti velike fudbalske karijere i neće živeti od fudbala. Vaćno je da treniraju neki sport, važno je da pikaju fudbal, da budu na vazduhu, ali je isto tako važno i da idu u školu, uče, obrazuju se...

U Partizanovoj fudbalskoj školi vode računa i o tome. Upravo danas je potpisan sponzorski ugovor sa privatnom gimnazijom "Stefan Nemanja" (bivša Prva gimnazija) iz Beograda, a prvi konkretan vid te saradnje je da će trojica najtalentovanijih fudbalera omladinske škole crno-belih imati besplatno četvorogodišnje školovanje u toj obrazovnoj ustanovi.

Stipendisti su: Dušan Vlahović (najmlađi fudbaler koji je potpisao profesionalni ugovor), Svetozar Marković i Bojan Bojić.

"Cilj sadašnje uprave FK Partizan od samog početka je da ulaže što više sredstava u podmladak jer svi znamo da oni predstavljaju budućnost i srpskog i evropskog fudbala.Takođe, ovom saradnjom sa gimnazijom 'Stefan Nemanja' želimo da ukažemo na značaj i važnost obrazovanja i edukacije naših, ne samo fudbalera, već sportista u celini. Radićemo na tome da kada fudbaleri, koji su deca naše omladinske škole, budu odlazili u inostranstvo, idu kao kompletne i izgrađene ličnosti i zbog toga se trudimo da im pružimo najbolje moguće uslove za rast i razvoj", izjavio je jedan od potpredsednika Partizana Milorad Vučelić.

Direktor gimnazije "Stefan Nemanja", Ivan Kovačević izrazio je zadovoljstvo što je postignuta saradnja sa Partizanom.

"Svakako je, pre svega, čast sarađivati sa fudbalskim klubom kakav je FK Partizan. Generacije koje su stasavale bile su i ostale uzor ne samo prošlim već i današnjim naraštajima. Oni koji su nekada bili na tribinama i sa svojim roditeljima pratili legende jugoslovenskog fudbala danas nove generacije izvode na životni put. Posebno mi je drago što su gimnazija Stefan Nemanja i Partizan u jednoj zajedničkoj misiji, a to je obrazovanje ne samo novih mladih sportista i fudbalera, već čitave generacije. Ne zaboravimo da će oni doći na naše mesto i zato moramo ne samo ulagati u njihovo obrazovanje, već im pružiti najbolje", rekao je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar