Шпански АС: И "Дрим тим" би се плашио Југославије!

Из Шпаније нам стиже занимљива прича - шта би било с кошарком да се није распала бивша Југославија?

Кошарка 11.09.2015 | 10:15
Шпански АС: И "Дрим тим" би се плашио Југославије!

Шта би било да сви кошаркаши некадашњих република заједничке СФРЈ могу играти за један национални тим?

Том идејом водили су се новинари шпанског листа "АС" и саставили заиста одличан тим од дванаест играча, који би по њиховом мишљењу могао да парира америчком "Тиму снова" (Дреам Теам).

На плејмакерским позицијама су се нашли Милош Теодосић (Србија) и Горан Драгич (Словенија), бекови би били Богдан Богдановић (Србија) и Марио Хезоња (Хрватска), а на крилима Никола Калинић (Србија) и Бојан Богдановић (Хрватска).

Крилни центри би били Немања Бјелица (Србија), Мирза Телетовић (Босна и Херцеговина) и Дарио Шарић (Хрватска), док би "класичне" петице чинили Никола Вучевић (Црна Гора), Никола Пековић (Црна Гора) и Анте Томић (Хрватска).

"Кад погледате ова имена схватите да је у питању заиста респектабилан састав који би на Европском првенству био главни фаворит за титулу", пише "АС".

Као "резервисти" наведени су Лука Дончич (Словенија), Немања Недовић (Србија), Зоран Драгич (Словенија), Клемен Препелич (Словенија), Дамјан Рудеж (Хрватска), Бојан Дубљевић (Црна Гора), Марко Тодоровић (Црна Гора), Перо Антић (Македонија), Мирослав Радуљца (Србија), Бобан Марјановић (Србија) и Јусуф Нуркић (БиХ).

У фусноти, Шпанци су нагласили да Никола Миротић није укључен у овај тим јер игра за "црвену фурију".

Коментари / 0

Оставите коментар