Španski AS: I "Drim tim" bi se plašio Jugoslavije!

Iz Španije nam stiže zanimljiva priča - šta bi bilo s košarkom da se nije raspala bivša Jugoslavija?

Košarka 11.09.2015 | 10:15
Španski AS: I "Drim tim" bi se plašio Jugoslavije!

Šta bi bilo da svi košarkaši nekadašnjih republika zajedničke SFRJ mogu igrati za jedan nacionalni tim?

Tom idejom vodili su se novinari španskog lista "AS" i sastavili zaista odličan tim od dvanaest igrača, koji bi po njihovom mišljenju mogao da parira američkom "Timu snova" (Dream Team).

Na plejmakerskim pozicijama su se našli Miloš Teodosić (Srbija) i Goran Dragič (Slovenija), bekovi bi bili Bogdan Bogdanović (Srbija) i Mario Hezonja (Hrvatska), a na krilima Nikola Kalinić (Srbija) i Bojan Bogdanović (Hrvatska).

Krilni centri bi bili Nemanja Bjelica (Srbija), Mirza Teletović (Bosna i Hercegovina) i Dario Šarić (Hrvatska), dok bi "klasične" petice činili Nikola Vučević (Crna Gora), Nikola Peković (Crna Gora) i Ante Tomić (Hrvatska).

"Kad pogledate ova imena shvatite da je u pitanju zaista respektabilan sastav koji bi na Evropskom prvenstvu bio glavni favorit za titulu", piše "AS".

Kao "rezervisti" navedeni su Luka Dončič (Slovenija), Nemanja Nedović (Srbija), Zoran Dragič (Slovenija), Klemen Prepelič (Slovenija), Damjan Rudež (Hrvatska), Bojan Dubljević (Crna Gora), Marko Todorović (Crna Gora), Pero Antić (Makedonija), Miroslav Raduljca (Srbija), Boban Marjanović (Srbija) i Jusuf Nurkić (BiH).

U fusnoti, Španci su naglasili da Nikola Mirotić nije uključen u ovaj tim jer igra za "crvenu furiju".

Komentari / 0

Ostavite komentar