ПЛ БиХ: Жељо и Широки смијенили тренере!

Отпуштени тренер Жељезничара Миломир Одовић није добио никакво обавјештење о смјени са кормила клуба са "Грбавице", потврдио је искусни стручњак. Широки Бријег је у четвртак споразумно прекинуо сарадњу са тренером Давором Младином и поново именовао Славена Мусу за новог шефа стручног штаба екипе са "Пецаре".

Фудбал 10.09.2015 | 18:15
ПЛ БиХ: Жељо и Широки смијенили тренере!

Управни одбор Фудбалског клуба Жељезничар одржао је у четвртак ванредну сједницу на којој је одлучено да тренеру Миломиру Одовићу буде уручен отказ, потврђено је на званичном клупском сајту.

"На ванредној сједници Управног одбора Фудбалског клуба Жељезничар која је одржана у четвртак, донесена је одлука о прекиду сарадње са досадашњим шефом стручног штаба, Миломиром Одовићем.У наредним данима, Управни одбор Клуба ће обавити разговоре са кандидатима за новог шефа стручног штаба, а екипу ће до тада привремено водити досадашњи први помоћник, Едис Мулалић", наводи се у званичном обавјештењу Жеље.

Одовић је у другом мандату на "Грбавици" екипу водио 28 пута, а остварио је 15 побједа, осам ремија и осам пораза.

"Фудбалски клуб Жељезничар се захваљује на сарадњи Миломиру Одовићу и постигнутим резултатима у протеклом периоду, посебно на европској сцени, те жели пуно среће у наставку каријере".

Жељо је послије седам кола тек 10. на табели.

Сарајевски медији наводе да је Владо Чапљић најзобиљнији кандидат за Одовићево мјесто.

Оно што посебно "боде" очи је податак да су медији објавили смјену Одовића прије него што је и сам сазнао за отказ!?

"Још нисам добио ту информацију, тако да не могу коментарисати", кратко је истакао Одовић.

Покушали смо да контактирамо и предсједника Жеље Алмира Гредића, али се није јављао на наше телефонске позиве.

Одовић је Жељу преузео почетком године, а стигао је из зеничког Челика. Још је радио на клупи ГОШК-а, Борца, Славије, Звијезде, Вележа...

Широкобријежани су у сриједу у седмом колу поражени од зеничког Челика (2:1), па је руководство експресно реаговало и смијенило Давора Младину.

"Младина више није тренер плаво-бијелих. Након јучерашњег пораза од Челика у Зеници (2:1) споразумно је прекинута сарадња са Младином. Нови тренер Широког Бријега биће Славен Муса који је до априла ове године водио екипу двије и по године. Са Мусом је Широки Бријег освојио Куп БиХ 2013. године", наводи се у саопштењу клуба са "Пецаре".

Широки бријег је послије седам кола Премијер лиге Босне и Херцеговине на петом мјесту на табели са 11 освојених бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар