PL BiH: Željo i Široki smijenili trenere!

Otpušteni trener Željezničara Milomir Odović nije dobio nikakvo obavještenje o smjeni sa kormila kluba sa "Grbavice", potvrdio je iskusni stručnjak. Široki Brijeg je u četvrtak sporazumno prekinuo saradnju sa trenerom Davorom Mladinom i ponovo imenovao Slavena Musu za novog šefa stručnog štaba ekipe sa "Pecare".

Fudbal 10.09.2015 | 18:15
PL BiH: Željo i Široki smijenili trenere!

Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar održao je u četvrtak vanrednu sjednicu na kojoj je odlučeno da treneru Milomiru Odoviću bude uručen otkaz, potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu.

"Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar koja je održana u četvrtak, donesena je odluka o prekidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Milomirom Odovićem.U narednim danima, Upravni odbor Kluba će obaviti razgovore sa kandidatima za novog šefa stručnog štaba, a ekipu će do tada privremeno voditi dosadašnji prvi pomoćnik, Edis Mulalić", navodi se u zvaničnom obavještenju Želje.

Odović je u drugom mandatu na "Grbavici" ekipu vodio 28 puta, a ostvario je 15 pobjeda, osam remija i osam poraza.

"Fudbalski klub Željezničar se zahvaljuje na saradnji Milomiru Odoviću i postignutim rezultatima u proteklom periodu, posebno na evropskoj sceni, te želi puno sreće u nastavku karijere".

Željo je poslije sedam kola tek 10. na tabeli.

Sarajevski mediji navode da je Vlado Čapljić najzobiljniji kandidat za Odovićevo mjesto.

Ono što posebno "bode" oči je podatak da su mediji objavili smjenu Odovića prije nego što je i sam saznao za otkaz!?

"Još nisam dobio tu informaciju, tako da ne mogu komentarisati", kratko je istakao Odović.

Pokušali smo da kontaktiramo i predsjednika Želje Almira Gredića, ali se nije javljao na naše telefonske pozive.

Odović je Želju preuzeo početkom godine, a stigao je iz zeničkog Čelika. Još je radio na klupi GOŠK-a, Borca, Slavije, Zvijezde, Veleža...

Širokobriježani su u srijedu u sedmom kolu poraženi od zeničkog Čelika (2:1), pa je rukovodstvo ekspresno reagovalo i smijenilo Davora Mladinu.

"Mladina više nije trener plavo-bijelih. Nakon jučerašnjeg poraza od Čelika u Zenici (2:1) sporazumno je prekinuta saradnja sa Mladinom. Novi trener Širokog Brijega biće Slaven Musa koji je do aprila ove godine vodio ekipu dvije i po godine. Sa Musom je Široki Brijeg osvojio Kup BiH 2013. godine", navodi se u saopštenju kluba sa "Pecare".

Široki brijeg je poslije sedam kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na petom mjestu na tabeli sa 11 osvojenih bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar