Абу: Немам пораз у дербију; Новинари: Имаш!

Камерунац Абубакар Оумару већ је осетио "мирис" вечитог дербија, али у дресу Црвене звезде. Он тврди да је одиграо један и да нема пораз. Прочитајте занимљив разговор новинара и нападача Партизана на тренингу у среду у "Земунелу".

Фудбал 11.09.2015 | 19:00
Абу: Немам пораз у дербију; Новинари: Имаш!

Занимљив разговор са камерунским нападачем на тренингу црно-белих. Оумару Абубакар играо је два "вечита дербија", оба у сезони 2008/2009. У то време Камерунац је носио дрес Црвене звезде.

Победу у првом сусрету са Партизаном (28. фебруара 2009) одузео му је Алмами Мореира голом за 1:1 у судијској надокнади, док у другом црвено-бели нису имали шансе против расположеног "ваљка". Ламин Дијара и Никола Вујовић су се побринули да црно-бели трујумфом 2:0 овере титулу. Оумару је на том мечу одиграном 8. априла 2009. у Хумској био један од најбољих код црвено-белих.

На изненађење свих, тадашњи тренер Звезде, Чедомир Јаневски, одлучио да замени камерунског нападача после сат времена игре и уведе Паркера. Гости из Љутице Богдана од тог момента постали су потпуно безопасни, а на клупи је завршио играч који је једини успевао нешто да уради у нападу. То је историја Оумаруа у "вечитим дербијима"...

Али, ако питате Камерунца, он ће вам рећи да је био учесник само једног, јер се тог априлског и пораза уопште не сећа. Убеђен је! У среду поподне на тренингу Партизана новинари су се присећали те 2009. године и скора Абубакара против Партизана.

Сложили смо се да је "ватрено крштење" у дербијима имао хладног фебруарског поподнева (1:1), а да је месец и по касније на истом месту, у Хумској, поражен уз одличну ролу. Када нам је нападач пришао, како бисмо с њим поразговарали о следећој утакмици, остали смо збуњени. Новинари: Пре шест година играо си дерби у дресу Звезде...

Абубакар: Да, играо сам један дерби.

Новинари: Да ли би волео да резултат буде исти, 2:0 за Партизан?

Абубакар: Било је 1:1. Мореира је дао гол у судијској надокнади...

Новинари: Али, играо си и следећи када је Партизан победио 2:0.

Абубакар: Не, нисам.

Новинари: Играо си 100 посто!

Абубакар: Нисам, када сам дошао из Кине, Партизан и Звезда су већ одиграли две утакмице, а ја сам играо само на трећој.

Новинари: Значи, то ти је једини дерби?

Абу: Да, да.

Тако се разговор завршио.

Али, Оумару Абубакар јесте играо два дербија у дресу Црвене звезде.

Среда, 8. април 2009.
Стадион Партизана.

Партизан - Ц. звезда 2:0
/Дијара 12', 2:0 Вујовић 82'/

ПАРТИЗАН: Божовић, Стевановић, Ђорђевић, Гавранчић, Обрадовић, Фејса, Томић, Мореира, Љајић(Вујовић), Богуновић(Вашингтон), Дијара(Петровић). Тренер: Јокановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стаменковић, Нинков, Пејчиновић, Туторић, Томовић, Лазетић(Шишић), Исах, Милијаш, Короман, Оумару (Паркер), Клео. Тренер: Јаневски Стрелци: 1:0

Део извештаја са тог 136. "већитог дербија".

"Стратег Звезде Чедомир Јаневски покушао је да нешто промени увођењем Шишића уместо Лазетића и Паркера уместо Оумаруа, који му је био убедљиво најопаснији играч. Међутим, црвено-бели су деловали раштимовано, без продора по боковима, без правих акција Милијаша и посебно Коромана, који је беспотребно трошио енергију на псовање и сталне приговоре судијама".

Абу, довољно?!

Коментари / 0

Оставите коментар