Abu: Nemam poraz u derbiju; Novinari: Imaš!

Kamerunac Abubakar Oumaru već je osetio "miris" večitog derbija, ali u dresu Crvene zvezde. On tvrdi da je odigrao jedan i da nema poraz. Pročitajte zanimljiv razgovor novinara i napadača Partizana na treningu u sredu u "Zemunelu".

Fudbal 11.09.2015 | 19:00
Abu: Nemam poraz u derbiju; Novinari: Imaš!

Zanimljiv razgovor sa kamerunskim napadačem na treningu crno-belih. Oumaru Abubakar igrao je dva "večita derbija", oba u sezoni 2008/2009. U to vreme Kamerunac je nosio dres Crvene zvezde.

Pobedu u prvom susretu sa Partizanom (28. februara 2009) oduzeo mu je Almami Moreira golom za 1:1 u sudijskoj nadoknadi, dok u drugom crveno-beli nisu imali šanse protiv raspoloženog "valjka". Lamin Dijara i Nikola Vujović su se pobrinuli da crno-beli trujumfom 2:0 overe titulu. Oumaru je na tom meču odigranom 8. aprila 2009. u Humskoj bio jedan od najboljih kod crveno-belih.

Na iznenađenje svih, tadašnji trener Zvezde, Čedomir Janevski, odlučio da zameni kamerunskog napadača posle sat vremena igre i uvede Parkera. Gosti iz Ljutice Bogdana od tog momenta postali su potpuno bezopasni, a na klupi je završio igrač koji je jedini uspevao nešto da uradi u napadu. To je istorija Oumarua u "večitim derbijima"...

Ali, ako pitate Kamerunca, on će vam reći da je bio učesnik samo jednog, jer se tog aprilskog i poraza uopšte ne seća. Ubeđen je! U sredu popodne na treningu Partizana novinari su se prisećali te 2009. godine i skora Abubakara protiv Partizana.

Složili smo se da je "vatreno krštenje" u derbijima imao hladnog februarskog popodneva (1:1), a da je mesec i po kasnije na istom mestu, u Humskoj, poražen uz odličnu rolu. Kada nam je napadač prišao, kako bismo s njim porazgovarali o sledećoj utakmici, ostali smo zbunjeni. Novinari: Pre šest godina igrao si derbi u dresu Zvezde...

Abubakar: Da, igrao sam jedan derbi.

Novinari: Da li bi voleo da rezultat bude isti, 2:0 za Partizan?

Abubakar: Bilo je 1:1. Moreira je dao gol u sudijskoj nadoknadi...

Novinari: Ali, igrao si i sledeći kada je Partizan pobedio 2:0.

Abubakar: Ne, nisam.

Novinari: Igrao si 100 posto!

Abubakar: Nisam, kada sam došao iz Kine, Partizan i Zvezda su već odigrali dve utakmice, a ja sam igrao samo na trećoj.

Novinari: Znači, to ti je jedini derbi?

Abu: Da, da.

Tako se razgovor završio.

Ali, Oumaru Abubakar jeste igrao dva derbija u dresu Crvene zvezde.

Sreda, 8. april 2009.
Stadion Partizana.

Partizan - C. zvezda 2:0
/Dijara 12', 2:0 Vujović 82'/

PARTIZAN: Božović, Stevanović, Đorđević, Gavrančić, Obradović, Fejsa, Tomić, Moreira, Ljajić(Vujović), Bogunović(Vašington), Dijara(Petrović). Trener: Jokanović.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Pejčinović, Tutorić, Tomović, Lazetić(Šišić), Isah, Milijaš, Koroman, Oumaru (Parker), Kleo. Trener: Janevski Strelci: 1:0

Deo izveštaja sa tog 136. "većitog derbija".

"Strateg Zvezde Čedomir Janevski pokušao je da nešto promeni uvođenjem Šišića umesto Lazetića i Parkera umesto Oumarua, koji mu je bio ubedljivo najopasniji igrač. Međutim, crveno-beli su delovali raštimovano, bez prodora po bokovima, bez pravih akcija Milijaša i posebno Koromana, koji je bespotrebno trošio energiju na psovanje i stalne prigovore sudijama".

Abu, dovoljno?!

Komentari / 0

Ostavite komentar