Бабовић: Не морамо, али и морамо да побједимо!

Искусни фудбалер Партизана каже да победа у дербију није императив због тренутног стања на табели, али јесте због имена и културе његовог клуба.

Фудбал 11.09.2015 | 18:00
Бабовић: Не морамо, али и морамо да побједимо!

Стефан Бабовић не броји одигране "вечите дербије", али их са 28 година има довољно да у суботу као лидер предводи Партизан на стадиону "Рајко Митић.

Црно-бели пред први "вечити дерби" у сезони (биће их укупно три у првенству) имају бодовани заостатак, али тај подака не намеће "парном ваљку" императив, сматра заменик капитена Партизана.

"Не бих се сложио да имамо императив. Имамо утакмицу мање и са евентуалном победом против Рада разлика је практично два бода. Нови систем такмичења нам у овом тренутку одговара, а ако ми направимо предност онда ће њима ићи у корист", сматра Бабовић.

"Морање", ипак, постоји.

"Императив победе увек је присутан у Партизану, тако и на следећем мечу, али не због стања на табели. Традиција клуба стара 60 и више година је да увек иде на победу. Нема разлога да тако не буде и у 149. 'вечитом дербију'", објашњава везни фудбалер шампиона Србије.

Стефан би болео нападачки Партизан...

"За то како ће Партизан да игра у дербију морате тренера да питате. Што се мене тиче, волео бих офанзиван Партизан."

Бабовић од фудбалера Црвене звезде издваја странце, али и једног домаћег играча.

"Респектујем ривала, има нов тим, лепо се појачао и бележи добре резултате. Звезда је довела неколико странаца који праве разлику. Неке знам од раније, као што су Доналд и Ибањез, али, по мени, најбољи играч, кога респектујем и волим начин на који игра је Александар Катаи."

Велика снага Партизана на последњим дербијима били су прекиди. Никола Дринчић је постигао два, а Милош Јојић један гол из "слободњака". Они су у међувремену напустили Хумску, тако да се очекује да главну улогу код слободних удараца у зони шута преузме Бабовић.

"Изводим прекиде ближе голу, где се више технички шутира. Не би било први пут да погодим... Али, ако неко други од нас затресе мрежу, не бих се љутио."

Стадион Црвене звезде у суботу би требало да буде испуњен до последњег места.

"Мене атмосфера не може да спута. Играо сам много дербија, био у иностранству, имам и довољно година. Пун стадион може само да буде мотив више за мене, да ми да полет", каже Стефан Бабовић.

Коментари / 0

Оставите коментар