Babović: Ne moramo, ali i moramo da pobjedimo!

Iskusni fudbaler Partizana kaže da pobeda u derbiju nije imperativ zbog trenutnog stanja na tabeli, ali jeste zbog imena i kulture njegovog kluba.

Fudbal 11.09.2015 | 18:00
Babović: Ne moramo, ali i moramo da pobjedimo!

Stefan Babović ne broji odigrane "večite derbije", ali ih sa 28 godina ima dovoljno da u subotu kao lider predvodi Partizan na stadionu "Rajko Mitić.

Crno-beli pred prvi "večiti derbi" u sezoni (biće ih ukupno tri u prvenstvu) imaju bodovani zaostatak, ali taj podaka ne nameće "parnom valjku" imperativ, smatra zamenik kapitena Partizana.

"Ne bih se složio da imamo imperativ. Imamo utakmicu manje i sa eventualnom pobedom protiv Rada razlika je praktično dva boda. Novi sistem takmičenja nam u ovom trenutku odgovara, a ako mi napravimo prednost onda će njima ići u korist", smatra Babović.

"Moranje", ipak, postoji.

"Imperativ pobede uvek je prisutan u Partizanu, tako i na sledećem meču, ali ne zbog stanja na tabeli. Tradicija kluba stara 60 i više godina je da uvek ide na pobedu. Nema razloga da tako ne bude i u 149. 'večitom derbiju'", objašnjava vezni fudbaler šampiona Srbije.

Stefan bi boleo napadački Partizan...

"Za to kako će Partizan da igra u derbiju morate trenera da pitate. Što se mene tiče, voleo bih ofanzivan Partizan."

Babović od fudbalera Crvene zvezde izdvaja strance, ali i jednog domaćeg igrača.

"Respektujem rivala, ima nov tim, lepo se pojačao i beleži dobre rezultate. Zvezda je dovela nekoliko stranaca koji prave razliku. Neke znam od ranije, kao što su Donald i Ibanjez, ali, po meni, najbolji igrač, koga respektujem i volim način na koji igra je Aleksandar Katai."

Velika snaga Partizana na poslednjim derbijima bili su prekidi. Nikola Drinčić je postigao dva, a Miloš Jojić jedan gol iz "slobodnjaka". Oni su u međuvremenu napustili Humsku, tako da se očekuje da glavnu ulogu kod slobodnih udaraca u zoni šuta preuzme Babović.

"Izvodim prekide bliže golu, gde se više tehnički šutira. Ne bi bilo prvi put da pogodim... Ali, ako neko drugi od nas zatrese mrežu, ne bih se ljutio."

Stadion Crvene zvezde u subotu bi trebalo da bude ispunjen do poslednjeg mesta.

"Mene atmosfera ne može da sputa. Igrao sam mnogo derbija, bio u inostranstvu, imam i dovoljno godina. Pun stadion može samo da bude motiv više za mene, da mi da polet", kaže Stefan Babović.

Komentari / 0

Ostavite komentar