"Озбиљан човјек" за побједу у дербију!

Младожења Дарко Брашанац очекује да ће се лепа и успешна година, како на спортком тако и на приватном плану, наставити и у суботу после "већитог дербија".

Фудбал 11.09.2015 | 16:00
"Озбиљан човјек" за побједу у дербију!

Фудбалер Партизана Дарко Брашанац у току паузе у Суперлиги изговорио је судбоносно "да". Са 23 године упловио је у брачне воде и сада је, како је новинарима рекао на тренингу у среду, озбиљан човек.

"Озбиљнији сам човек", са осмехом изговара везни фудбалер "парног ваљка".

"Лепа ствар, још једна у низу за мене у последњих неколико месеци", додаје Брашанац који ће у 149. одмеравању снага са Црвеном звездом имати офанзивнију улогу у тиму Партизана, исту ону коју је добио од када га је тренер Зоран Милинковић прекомандовао у нападачки део тим.

Победа је циљ којем ће Партизан тежити у "вечитом дербију".

"Једва чекамо да почне утакмица и, наравно, очекујемо да освојимо три бода. Пред дерби је увек посебна атмосфера. Леп је осећај, та недеља је специфична, меч се ишчекује са нестрпљењем,сваки дерби је за себе, феноменана атмосфера", почиње причу о дербију Брашанац.

Стадион Црвене звезде дуго година је за фудбалере Партизан представљао терен на којем се тешко стизало и до бода. Назив "неосвојива трврђава", како су својевремено навијачи највећег ривала назвали стадион "Рајко Митић", одавно не важи за клуб из Хумске.

"Мислим да Маракана више није 'неосвојива тврђава' за нас, што су неки последњи дербији и показали, већа је предност била на нашој страни у Хумдкој. Није им то нека велика предност, и мислим да су у дербију подједнаке шансе, тако ће бити и у суботу, ко буде агресивнији и сконцентрисанији, победиће", не обазире се превише на легенде и традиције Партизанов "везиста".

Црвена звезда је у великој мери променила тима.

"Доста су се појачали, мењају екипу, мењају играче, сигурно да смо пратили, а имамо још времена да их анализирамо до поечтка меча. То ће нсигурно стручни штаб проучити и спрени ћемо дочетаки утакмицу. Звезда стварно има добрих појединаца и, ето, први су на табели што позива на додатни опрез", хвали противника Брашанац.

Партизан је овог лета одиграо више утакмица и снагу је стицао играњем у Европи.

"Сигуран сам да ће нам значити, јер смо одиграли велики број озбиљних утакмица овог лета. На нама да ту чињеницу искористимо", подвукао је Дарко Брашанац.

Коментари / 0

Оставите коментар