"Ozbiljan čovjek" za pobjedu u derbiju!

Mladoženja Darko Brašanac očekuje da će se lepa i uspešna godina, kako na sportkom tako i na privatnom planu, nastaviti i u subotu posle "većitog derbija".

Fudbal 11.09.2015 | 16:00
"Ozbiljan čovjek" za pobjedu u derbiju!

Fudbaler Partizana Darko Brašanac u toku pauze u Superligi izgovorio je sudbonosno "da". Sa 23 godine uplovio je u bračne vode i sada je, kako je novinarima rekao na treningu u sredu, ozbiljan čovek.

"Ozbiljniji sam čovek", sa osmehom izgovara vezni fudbaler "parnog valjka".

"Lepa stvar, još jedna u nizu za mene u poslednjih nekoliko meseci", dodaje Brašanac koji će u 149. odmeravanju snaga sa Crvenom zvezdom imati ofanzivniju ulogu u timu Partizana, istu onu koju je dobio od kada ga je trener Zoran Milinković prekomandovao u napadački deo tim.

Pobeda je cilj kojem će Partizan težiti u "večitom derbiju".

"Jedva čekamo da počne utakmica i, naravno, očekujemo da osvojimo tri boda. Pred derbi je uvek posebna atmosfera. Lep je osećaj, ta nedelja je specifična, meč se iščekuje sa nestrpljenjem,svaki derbi je za sebe, fenomenana atmosfera", počinje priču o derbiju Brašanac.

Stadion Crvene zvezde dugo godina je za fudbalere Partizan predstavljao teren na kojem se teško stizalo i do boda. Naziv "neosvojiva trvrđava", kako su svojevremeno navijači najvećeg rivala nazvali stadion "Rajko Mitić", odavno ne važi za klub iz Humske.

"Mislim da Marakana više nije 'neosvojiva tvrđava' za nas, što su neki poslednji derbiji i pokazali, veća je prednost bila na našoj strani u Humdkoj. Nije im to neka velika prednost, i mislim da su u derbiju podjednake šanse, tako će biti i u subotu, ko bude agresivniji i skoncentrisaniji, pobediće", ne obazire se previše na legende i tradicije Partizanov "vezista".

Crvena zvezda je u velikoj meri promenila tima.

"Dosta su se pojačali, menjaju ekipu, menjaju igrače, sigurno da smo pratili, a imamo još vremena da ih analiziramo do poečtka meča. To će nsigurno stručni štab proučiti i spreni ćemo dočetaki utakmicu. Zvezda stvarno ima dobrih pojedinaca i, eto, prvi su na tabeli što poziva na dodatni oprez", hvali protivnika Brašanac.

Partizan je ovog leta odigrao više utakmica i snagu je sticao igranjem u Evropi.

"Siguran sam da će nam značiti, jer smo odigrali veliki broj ozbiljnih utakmica ovog leta. Na nama da tu činjenicu iskoristimo", podvukao je Darko Brašanac.

Komentari / 0

Ostavite komentar