Меси не дозвољава да га отјерају!

"Бићу ту и због разочарања које сви осећамо када не освојимо трофеј", поручио је најбољи фудбалер Аргентине, који је константно на удару јавности у тој земљи.

Фудбал 14.09.2015 | 08:00
Меси не дозвољава да га отјерају!

Лионел Меси, веома је могуће, никада неће освојити важан трофеј са Аргентином, након што их се наосвајао са Барселоном, али неће престати да покушава!

Иако је у његовој отаџбини све већи број оних који га оптужују да не игра једнако добро у плаво-белој и плаво-црвеној опреми.

Управо због тога, Меси је данас изјавио да не планира да се повуче из репрезентације Аргентине. "Гаучоси" су одиграли нерешено 2:2 против Мексика у пријатељској утакмици, а изједначење су донели головима Серхио Агуеро и Лионел Меси у последњих пет минута утакмице.

Месију је то био 49. гол за репрезентацију Аргентине и недостаје му још седам да достигне најбољег стрелца тог националног тима свих времена, Габријела Батистуту. Меси је био двостуки стрелац у утакмици против Боливије, коју је Аргентина у петак добила 7:0.

Аргентина је ове године изгубила у финалу Купа Америке од Чилеа, а многи су критиковали Месија због лоших наступа на том турниру, због чега се спекулисало да ће се фудбалер Барселоне повући из државног тима.

"Све док тренер жели бићу у екипи. Бићу ту заувек највише и због разочарања које сви осећамо јер нисмо освојили трофеј током мог играња за репрезентацију", рекао је Меси, пренели су британски медији.

"Доћи ће још голова и доћи ће нове прилике и морамо да наставимо да се боримо. Репрезентација је добила много критика, али играли смо два финала у једној години, што није лако. Лоше ствари су нам се догодиле јер смо били уверени да је финале у Чилеу тренутак у коме ћемо постати шампиони, због начина на који смо дошли до њега, због играча и велике вере у успех. Свима је било тешко", додао је Меси.

Аргентина ће јужноамеричке квалификације за Светско првенство 2018. године у Русији почети 9. октобра утакмицом са Еквадором, а четири дана касније играће против Парагваја.

"Квалификације су све теже. Морамо добро да почнемо, пошто знамо колико тешко може да буде. Ово је било 10 позитивних дана. У утакмици против Мексика смо имали много добрих ствари, правили смо и грешке, на којима ћемо морати да радимо, али најважнија је свака следећа утакмица", рекао је капитен Аргентине.

Коментари / 0

Оставите коментар