Mesi ne dozvoljava da ga otjeraju!

"Biću tu i zbog razočaranja koje svi osećamo kada ne osvojimo trofej", poručio je najbolji fudbaler Argentine, koji je konstantno na udaru javnosti u toj zemlji.

Fudbal 14.09.2015 | 08:00
Mesi ne dozvoljava da ga otjeraju!

Lionel Mesi, veoma je moguće, nikada neće osvojiti važan trofej sa Argentinom, nakon što ih se naosvajao sa Barselonom, ali neće prestati da pokušava!

Iako je u njegovoj otadžbini sve veći broj onih koji ga optužuju da ne igra jednako dobro u plavo-beloj i plavo-crvenoj opremi.

Upravo zbog toga, Mesi je danas izjavio da ne planira da se povuče iz reprezentacije Argentine. "Gaučosi" su odigrali nerešeno 2:2 protiv Meksika u prijateljskoj utakmici, a izjednačenje su doneli golovima Serhio Aguero i Lionel Mesi u poslednjih pet minuta utakmice.

Mesiju je to bio 49. gol za reprezentaciju Argentine i nedostaje mu još sedam da dostigne najboljeg strelca tog nacionalnog tima svih vremena, Gabrijela Batistutu. Mesi je bio dvostuki strelac u utakmici protiv Bolivije, koju je Argentina u petak dobila 7:0.

Argentina je ove godine izgubila u finalu Kupa Amerike od Čilea, a mnogi su kritikovali Mesija zbog loših nastupa na tom turniru, zbog čega se spekulisalo da će se fudbaler Barselone povući iz državnog tima.

"Sve dok trener želi biću u ekipi. Biću tu zauvek najviše i zbog razočaranja koje svi osećamo jer nismo osvojili trofej tokom mog igranja za reprezentaciju", rekao je Mesi, preneli su britanski mediji.

"Doći će još golova i doći će nove prilike i moramo da nastavimo da se borimo. Reprezentacija je dobila mnogo kritika, ali igrali smo dva finala u jednoj godini, što nije lako. Loše stvari su nam se dogodile jer smo bili uvereni da je finale u Čileu trenutak u kome ćemo postati šampioni, zbog načina na koji smo došli do njega, zbog igrača i velike vere u uspeh. Svima je bilo teško", dodao je Mesi.

Argentina će južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji početi 9. oktobra utakmicom sa Ekvadorom, a četiri dana kasnije igraće protiv Paragvaja.

"Kvalifikacije su sve teže. Moramo dobro da počnemo, pošto znamo koliko teško može da bude. Ovo je bilo 10 pozitivnih dana. U utakmici protiv Meksika smo imali mnogo dobrih stvari, pravili smo i greške, na kojima ćemo morati da radimo, ali najvažnija je svaka sledeća utakmica", rekao je kapiten Argentine.

Komentari / 0

Ostavite komentar