Настављено суђење Оливеру Ивановићу

На суђењу лидеру Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливеру Ивановићу и још четворици Срба, које је данас настављено пред Основним судом у сјеверном дијелу Косовске Митровице, двојица свједока оптужбе Љуан Абраши и Исмет Румеци изјавила су да у спорном периоду нису били у Косовској Митровици.

Србија 10.09.2015 | 16:50
Настављено суђење Оливеру Ивановићу

Румеци је рекао да је "силом" доведен у судницу и да је његов брат Башким, за кога тужилац тврди да је један од жртва Ивановића и остале четворице Срба, извршио самоубиство.

"Мој брат је извршио самоубиство у болници у Приштини јер је био наркоман", рекао је Румеци.

Замјеник предсједника Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Ксенија Божовић рекла је Срни да су се и данашња двојица свједока придружила претходно саслушаном 41 свједоку оптужбе.

"И њих двојица, као и претходни свједоци, нису потврдили наводе оптужбе, нити су повезали Ивановића и осталу четворицу Срба са било каквим кривичним делом или убиством неког од Албанаца", рекла је она.

Након завршеног саслушања, почео је састанак иза затворених врата, на коме је присутно комплетно судско вијеће, Оливер Ивановић, његов адвокат Љубомир Пантовић, тужилац и предсједник колегијума љекара Милан Јаковљевић.

На састанку би требало да буде донесена одлука да ли ће Ивановић бити враћен у болницу на даље лијечење или ће бити враћен у притворску јединицу затвора у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

У Основном суду у сјеверном дијелу Косовске Митровице данас је настављено суђење Оливеру Ивановићу, Драгољубу Делибашићу, Илији Вујачићу, Небојши Вујачићу и Александру Лазовићу.

Суђење је почело након љетне паузе током које је Оливер Ивановић штрајковао глађу.

Штрајк глађу Ивановић је започео 6. августа због одлуке Судског вијећа да му продужи притвор до 6. октобра. Послије ступања у штрајк глађу Апелациони суд је поништио ту одлуку и продужио притвор Ивановићу до 26. септембра.

Ивановић је ухапшен 27. јануара 2014. године и на терет му се ставља да је 14. априла 1999. и 3. фебруара 2000. године наводно починио ратни злочин против цивилног становништва.

Коментари / 0

Оставите коментар