Nastavljeno suđenje Oliveru Ivanoviću

Na suđenju lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba, koje je danas nastavljeno pred Osnovnim sudom u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, dvojica svjedoka optužbe Ljuan Abraši i Ismet Rumeci izjavila su da u spornom periodu nisu bili u Kosovskoj Mitrovici.

Srbija 10.09.2015 | 16:50
Nastavljeno suđenje Oliveru Ivanoviću

Rumeci je rekao da je "silom" doveden u sudnicu i da je njegov brat Baškim, za koga tužilac tvrdi da je jedan od žrtva Ivanovića i ostale četvorice Srba, izvršio samoubistvo.

"Moj brat je izvršio samoubistvo u bolnici u Prištini jer je bio narkoman", rekao je Rumeci.

Zamjenik predsjednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Ksenija Božović rekla je Srni da su se i današnja dvojica svjedoka pridružila prethodno saslušanom 41 svjedoku optužbe.

"I njih dvojica, kao i prethodni svjedoci, nisu potvrdili navode optužbe, niti su povezali Ivanovića i ostalu četvoricu Srba sa bilo kakvim krivičnim delom ili ubistvom nekog od Albanaca", rekla je ona.

Nakon završenog saslušanja, počeo je sastanak iza zatvorenih vrata, na kome je prisutno kompletno sudsko vijeće, Oliver Ivanović, njegov advokat Ljubomir Pantović, tužilac i predsjednik kolegijuma ljekara Milan Jakovljević.

Na sastanku bi trebalo da bude donesena odluka da li će Ivanović biti vraćen u bolnicu na dalje liječenje ili će biti vraćen u pritvorsku jedinicu zatvora u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

U Osnovnom sudu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas je nastavljeno suđenje Oliveru Ivanoviću, Dragoljubu Delibašiću, Iliji Vujačiću, Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću.

Suđenje je počelo nakon ljetne pauze tokom koje je Oliver Ivanović štrajkovao glađu.

Štrajk glađu Ivanović je započeo 6. avgusta zbog odluke Sudskog vijeća da mu produži pritvor do 6. oktobra. Poslije stupanja u štrajk glađu Apelacioni sud je poništio tu odluku i produžio pritvor Ivanoviću do 26. septembra.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine i na teret mu se stavlja da je 14. aprila 1999. i 3. februara 2000. godine navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Komentari / 0

Ostavite komentar