Мејведер користио забрањену инфузију!

Флојд Мејведер користио је уочи борбе ас Манијем Пакјаом инфузију, што је забрањено од стране Светске антидопинг агенције (WАДА), преносе амерички медији.

Остали спортови 11.09.2015 | 09:45
Мејведер користио забрањену инфузију!

Иако сама супстанца соли и витамина коју је примио није забрањена од WАДА, јесте њена интравенска примена, посебно ван медицинске установе, што је урадио Мејведер.

Американац је 2. маја победио Филипинца у борби века, а његов тим је наводно обавестио агенте Америчке антидопинг агенције (УСАДА) о употреби поменуте ињекције, ради рехидратације.

УСАДА није обавестила Спортску комисију државе Невада, која је имала надлежност над борбом, а три недеље након борбе изузела је Мејведера од допинг теста.

WАДА забрањује примену интровенских инфузија од преко 50 милилитара шест сати уочи борбе, осим у случају хоспитализације, операције или клиничких истраживања.

Мејведер је примио две инфузије од укупно 750 милилитара, што је око 16% количине крви коју поседује просечна одрасла особа. Примена ињекција и инфузија је забрањена јер се могу користити за маскирање присуства друге супстанце.

Док је Мејведер слободно користио инфузију, Пакјау је забрањена ињекција лекова против бола због повређеног рамена, које је оперисао након борбе. Комисија је одбила Пакјаов захтев јер претходно није пријавио повреду.

Мејведер и Пакјао, двојица најбољих велтер бораца у историји бојкса, су од 2009. године уговорали борбу, а честа препрека је био управо антидопинг протокол.

Американац је оптужио Филипинца да користи супстанце који побољшавају могућности тела, Пакјао га је тужио, па су се нагодили на седмоцифрену одштету.

Извештај о Мејведеровој употреби забрањене инфузије појавио се на дан када је одржана прес конференције уочи његове борбе са Андреом Бертом, која није по вољи његових навијача.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дотт

11.09.2015 07:55

Ниста ново код Американаца је све на превару и силу.

ОДГОВОРИТЕ