Mejveder koristio zabranjenu infuziju!

Flojd Mejveder koristio je uoči borbe as Manijem Pakjaom infuziju, što je zabranjeno od strane Svetske antidoping agencije (WADA), prenose američki mediji.

Ostali sportovi 11.09.2015 | 09:45
Mejveder koristio zabranjenu infuziju!

Iako sama supstanca soli i vitamina koju je primio nije zabranjena od WADA, jeste njena intravenska primena, posebno van medicinske ustanove, što je uradio Mejveder.

Amerikanac je 2. maja pobedio Filipinca u borbi veka, a njegov tim je navodno obavestio agente Američke antidoping agencije (USADA) o upotrebi pomenute injekcije, radi rehidratacije.

USADA nije obavestila Sportsku komisiju države Nevada, koja je imala nadležnost nad borbom, a tri nedelje nakon borbe izuzela je Mejvedera od doping testa.

WADA zabranjuje primenu introvenskih infuzija od preko 50 mililitara šest sati uoči borbe, osim u slučaju hospitalizacije, operacije ili kliničkih istraživanja.

Mejveder je primio dve infuzije od ukupno 750 mililitara, što je oko 16% količine krvi koju poseduje prosečna odrasla osoba. Primena injekcija i infuzija je zabranjena jer se mogu koristiti za maskiranje prisustva druge supstance.

Dok je Mejveder slobodno koristio infuziju, Pakjau je zabranjena injekcija lekova protiv bola zbog povređenog ramena, koje je operisao nakon borbe. Komisija je odbila Pakjaov zahtev jer prethodno nije prijavio povredu.

Mejveder i Pakjao, dvojica najboljih velter boraca u istoriji bojksa, su od 2009. godine ugovorali borbu, a česta prepreka je bio upravo antidoping protokol.

Amerikanac je optužio Filipinca da koristi supstance koji poboljšavaju mogućnosti tela, Pakjao ga je tužio, pa su se nagodili na sedmocifrenu odštetu.

Izveštaj o Mejvederovoj upotrebi zabranjene infuzije pojavio se na dan kada je održana pres konferencije uoči njegove borbe sa Andreom Bertom, koja nije po volji njegovih navijača.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dott

11.09.2015 07:55

Nista novo kod Amerikanaca je sve na prevaru i silu.

ODGOVORITE