Вавринка: Не копирам, само пратим шта раде Роџер, Новак и Рафа!

Швајцарац Станислас Вавринка рекао је да не покушава да копира свог сународника Роџера Федерера, али да прати начин рада најбољих тенисера.

Тенис 10.09.2015 | 20:15
Вавринка: Не копирам, само пратим шта раде Роџер, Новак и Рафа!

Вавринка се пласирао у полуфинале УС Опена где ће се састати са другим тенисетом света. То ће бити 20. дуел двојице Швајцараца, а Федерер има 16 победа.

У њиховом последњем мечу, у четвртфиналу Ролан Гароса славио је Вавринка и то без изгубљеног сета.

У четвртфиналу последњег Грен слема у сезони, пети рекет света победио је Кевина Андерсона, многи су приметили да је на том сусрету покушавао да ритернира на специфичан, Федереров начин. Ипак, Стен каже да никога не копира.

„Морам да видим колико сам био близу линије, наравно да још нисам на нивоу Роџера Федерера, не покушавам да радим оно што он ради. Знате, годинама гледам шта раде најбољи тенисери, Роџер, Новак, Рафа, пратим шта раде како би напредовали и били доминантни. Увек покушавам да видим због чега су толико добри. Импресивно је на који начин Роџер све постиже“, рекао је Вавринка.

Он сматра да ће предстојећи меч са једним од најбољих играча свих времена бити велики изазов. Федерер је такође истакао да се радује овом сусрету.

„У последње три године сам му се свакако приближио. Мислим да сам много напредовао, играм много бољи тенис, а против њега ћу морати да играм најбоље. Ово ће бити велики изазов и мислим да сам спреман за њега. Мислим да смо и он и ја мало више нервозни када играмо један против другог. Раније сам био само ја. Сада можемо да видимо да је и он. То само показује да је свестан да могу да играм на његовом нивоу“, рекао је Вавринка.

Коментари / 0

Оставите коментар