Vavrinka: Ne kopiram, samo pratim šta rade Rodžer, Novak i Rafa!

Švajcarac Stanislas Vavrinka rekao je da ne pokušava da kopira svog sunarodnika Rodžera Federera, ali da prati način rada najboljih tenisera.

Tenis 10.09.2015 | 20:15
Vavrinka: Ne kopiram, samo pratim šta rade Rodžer, Novak i Rafa!

Vavrinka se plasirao u polufinale US Opena gde će se sastati sa drugim tenisetom sveta. To će biti 20. duel dvojice Švajcaraca, a Federer ima 16 pobeda.

U njihovom poslednjem meču, u četvrtfinalu Rolan Garosa slavio je Vavrinka i to bez izgubljenog seta.

U četvrtfinalu poslednjeg Gren slema u sezoni, peti reket sveta pobedio je Kevina Andersona, mnogi su primetili da je na tom susretu pokušavao da riternira na specifičan, Federerov način. Ipak, Sten kaže da nikoga ne kopira.

„Moram da vidim koliko sam bio blizu linije, naravno da još nisam na nivou Rodžera Federera, ne pokušavam da radim ono što on radi. Znate, godinama gledam šta rade najbolji teniseri, Rodžer, Novak, Rafa, pratim šta rade kako bi napredovali i bili dominantni. Uvek pokušavam da vidim zbog čega su toliko dobri. Impresivno je na koji način Rodžer sve postiže“, rekao je Vavrinka.

On smatra da će predstojeći meč sa jednim od najboljih igrača svih vremena biti veliki izazov. Federer je takođe istakao da se raduje ovom susretu.

„U poslednje tri godine sam mu se svakako približio. Mislim da sam mnogo napredovao, igram mnogo bolji tenis, a protiv njega ću morati da igram najbolje. Ovo će biti veliki izazov i mislim da sam spreman za njega. Mislim da smo i on i ja malo više nervozni kada igramo jedan protiv drugog. Ranije sam bio samo ja. Sada možemo da vidimo da je i on. To samo pokazuje da je svestan da mogu da igram na njegovom nivou“, rekao je Vavrinka.

Komentari / 0

Ostavite komentar