Зашто нема Црне Горе на Евробаскету?!

Док на Евробаскету играју Финска, Исланд, Холандија, Чешка, Белгија, многи се питају како ту није било места за Црну Гору.

Кошарка 11.09.2015 | 10:45
Зашто нема Црне Горе на Евробаскету?!

Без обзира на велику кошаркашку традицију и неколицину сјајних играчи у редовима јужног суседа (Пековић, Вучевић, Бјелица, Дубљевић), Црногорци нису успели да се изборе за наступ на ЕП.

Били су међу фаворитима у квалификацијама, али су гледали у леђима Израелу и већ поменутој Холандији. У међувремену се одговорни међусобно оптужују за дебакл

Легенда црногорске кошарке, првак Европе и света са Југославијом, Владимир Шћепановић открио је да је бивши селектор Лука Павићевић оптужио управо њега и његовог кума Предрага Дробњака за неуспех.

Први капитен црногорске репрезентације у историји, који је у време квалификација за Евробаскет обављао функцију координатора млађих селекција у КСЦГ, нагласио је да је Павићевић искористио интервју Предрага Дробњака у "Вијестима" да их оптужи да су радили против националног тима.

"Пеђа је дао изјаву у новинама о стању црногорске кошарке. Нормална прича, кошаркашка, и критичка, што је и нормално када је резултат такав какав јесте. И тај интервју послужио је селектору да нас оптужи директно, и то на седници Председништва КСЦГ. Лука је желео да оправда себе, а боље да је мало обратио пажњу на кошаркашке ствари и од кога је изгубио. Али, док не погледамо себи у очи нећемо наћи истину", рекао је Шћепановић.

Због тога је бивши играч Партизана, Будућности, Ефеса и Панатинаикоса напустио функцију у КСЦГ, након чега је практично изолован из црногорских кошаркашких институција.

"Ако је то тако, ако сам ја главни непријатељ, онда мени више и није ту место. Нека то неко ради боље од мене. А резултати се виде", истакао је Шћепановић, алудирајући на дебакл младих црногорских селекција на такмичењима протеклог лета.

Коментари / 0

Оставите коментар