Zašto nema Crne Gore na Evrobasketu?!

Dok na Evrobasketu igraju Finska, Island, Holandija, Češka, Belgija, mnogi se pitaju kako tu nije bilo mesta za Crnu Goru.

Košarka 11.09.2015 | 10:45
Zašto nema Crne Gore na Evrobasketu?!

Bez obzira na veliku košarkašku tradiciju i nekolicinu sjajnih igrači u redovima južnog suseda (Peković, Vučević, Bjelica, Dubljević), Crnogorci nisu uspeli da se izbore za nastup na EP.

Bili su među favoritima u kvalifikacijama, ali su gledali u leđima Izraelu i već pomenutoj Holandiji. U međuvremenu se odgovorni međusobno optužuju za debakl

Legenda crnogorske košarke, prvak Evrope i sveta sa Jugoslavijom, Vladimir Šćepanović otkrio je da je bivši selektor Luka Pavićević optužio upravo njega i njegovog kuma Predraga Drobnjaka za neuspeh.

Prvi kapiten crnogorske reprezentacije u istoriji, koji je u vreme kvalifikacija za Evrobasket obavljao funkciju koordinatora mlađih selekcija u KSCG, naglasio je da je Pavićević iskoristio intervju Predraga Drobnjaka u "Vijestima" da ih optuži da su radili protiv nacionalnog tima.

"Peđa je dao izjavu u novinama o stanju crnogorske košarke. Normalna priča, košarkaška, i kritička, što je i normalno kada je rezultat takav kakav jeste. I taj intervju poslužio je selektoru da nas optuži direktno, i to na sednici Predsedništva KSCG. Luka je želeo da opravda sebe, a bolje da je malo obratio pažnju na košarkaške stvari i od koga je izgubio. Ali, dok ne pogledamo sebi u oči nećemo naći istinu", rekao je Šćepanović.

Zbog toga je bivši igrač Partizana, Budućnosti, Efesa i Panatinaikosa napustio funkciju u KSCG, nakon čega je praktično izolovan iz crnogorskih košarkaških institucija.

"Ako je to tako, ako sam ja glavni neprijatelj, onda meni više i nije tu mesto. Neka to neko radi bolje od mene. A rezultati se vide", istakao je Šćepanović, aludirajući na debakl mladih crnogorskih selekcija na takmičenjima proteklog leta.

Komentari / 0

Ostavite komentar