Радио Градишка пише предсједнику НСРС

Радио Градишка упутио је деманти на наводе посланика СНСД - а Зорана Аџића, и независног посланика Славка Дуњића, о наводном "непрофесионалном раду" те медијске куће. Текст упућен предсједнику Народне скупштине Републике Српске преносимо у цјелости. 

Република Српска 10.09.2015 | 22:53
Радио Градишка пише предсједнику НСРС

Поштовани,

У посљедња два дана рада Народне скупштине РС у неколико посланичких дискусија директор, Пејка Медић и ЈП Радио Градишка поменути су више пута као примјер непрофесионалног рада једне медијске куће.

Мени, као директору, није познат разлог ни узрок расправе о раду ЈП Радио Градишка у Парламенту Српске али желим да демантујем изнесене тврдње посланика СНСД-а Зорана Аџића и независног посланика који је мандат освојио на листи СДС-а, Славка Дуњића о предузећу којим руководим.

Нису тачне констатације наведених посланика у Народној скупштини да Радио Градишка не преноси ставове народних посланика у свом програму. Радио Градишка је медиј који објективно, професионално и непристрасно извјештава јавност о свим актуелним темама на подручју општине Градишка, РС и БиХ.

А да је тако потврђују наши многобројни слушаоци који су уз програм Радио Градишке сваки дан. Радио Градишка не промовише ''појединце'' нити ''поједине странке'' како то тврде Аџић и Дуњић већ објективно информише јавност о свим важним политичким, економским и друштвеним темама.

На челу Радио Градишке налази се дипломирани новинар са четрнаестогодишњим радним искуством у медијима чиме испуњава све потребне услове предвиђене Статутом ове медијске куће за квалитетно обављање функције, а што потврђује и Одлука о именовању директора.

Овом приликом, ја као директор и главни и одговорни уредник Радио Градишке позивам све народне посланике да учествују у радио - дебатама које ће Радио Градишка емитовати у свом програму.

На тај начин народни посланици из свих политичких странака у РС могу грађанима Градишке представити свој рад и суочити ставове са својим колегама. Нарочито они које су бирали грађани Градишке јер њима би требало и да одговарају за оно што говоре и раде.

С обзиром да су посланици Аџић и Дуњић ове оцјене изнијели у директном телевизијском преносу, од Вас, као предсједника Народне скупштине РС, очекујем да ово саопштење буде прочитано током овог скупштинског засједања како би се посланици као и грађани и гледаоци који прате рад највишег законодавног тијела упознали с правим чињеницама.

С поштовањем.

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Зоран

10.09.2015 13:28

У БиХ могу се сви изрази и ријеци употребљавати али ОБЈЕКТИВНО И ПРОФЕСИОНАЛНО те две реци требају бити избацене из употребе. Тога у БиХ нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

11.09.2015 04:10

А јесу се и насле двије највеце лопурде у Градисци Дуњиц и Адзиц....због оваквих це и Додик да пукне...прије би руку себи одгризао него гласао за ове лопове...

Name

СДС Изворни

10.09.2015 13:37

Не дај се поколебати Пејка! Иако су тајкуни, не могу ти ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

10.09.2015 14:26

Подршка за Пејку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микан Стрмоглавац

10.09.2015 17:34

Пејка, уз тебе је свим срцем.

Name

Адам

10.09.2015 15:06

Ма људи пустите господјицу Пејку на миру. Па она у радио дође једанпут у 23 дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бројаница

10.09.2015 15:07

Ста има да прица Дуњиц,та бројаницА?Видјели сте данас на Скупстини док говори најпаметнији цовјек медју посланицима Цавиц, Дуњиц та Бозија недораст, игра се на мобителу и кад га колега до њега опомиње да нема смисла да говори он по изразу усана говори, дај је..ес Цавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

10.09.2015 15:11

Још мало си директор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мозгалица млада

10.09.2015 15:26

Мјесто им је на Геријатрији,а не Скупштини- права деменција- расправа је о РТРС, а не Радио Градишка/ мене РТРС закида за један, два кг воћа дјетету сваки мјесец, а не Радио Градишка. И ко да вјерује човјеку који је прелетач или популарнији и модернији назив папак под старе дане. Он да прича о објективности- па он треба од себе кренути и вратити памћење у вријеме кампање- наравно ако може- године су то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др Дане(мали од скандала)

10.09.2015 15:55

Пејка, када цете да ме зовете да појасним мојим суградјанима како да упису дјецу преко везе. Срамота да Адзиц и Дуњиц као моји партнери из Градиске то нису објаснили. Ако не будем могао доци ја, доце мој замјеник Мекињиц правник са дипломом политиколога, али ко да је то битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мика неприлика

10.09.2015 17:31

Под хитно овјери здравствену књижицу, требаће ти.

Name

Љубан Градиска

10.09.2015 16:06

Јесу се насли пајдаси и лопови стари преварант Дуњиц и младјахни Адзиц. Како су се пљували просле године у ово доба- Дуњицев слоган је био: Вртим бројаница али не продајем трафо станице (као Адзиц). А сад у исту тикву дувају и то СНСД- ову. Нема јос мало прицају ускоро це Сипа покуцати и на њихова врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вВетеран.

10.09.2015 16:29

Велики поздрав госпођици Пејки, и свим поштеним слушаоцима радија Градишка.

Name

Драгица

10.09.2015 16:50

Ова два криминалца хоце да се цују у Радији. Постедите нас слусаоце молимо вас. Њима је мјесто у лудници или затвору а никако у радију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

10.09.2015 21:06

Пејка, ти не видис даље од Дјордјица и само ти је он на памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.09.2015 11:40

Унистила си новине Фокус,оставила људе на улици,све уз помоц своје менторице,акрапа од зене Ранке Мисиц.Она те је и довела на радио Градиску јер те нико није хтио запослити у Бања Луци,и ти сада некоме имас несто реци Пејка.Боље ти је да цутис,поклопис се усима,јер сви добро знају каква си сплеткаросица,подмецес својим колегама,покусавас да будес несто вазна,а нико те не зарезује ни један посто.Да ти није пара са царине,опс.од управе за индиректно опорезивање гдје ти татица ради не би имала ни за љеба,зато цути.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

11.09.2015 12:21

''Радио Градишка не промовише ''појединце'' нити ''поједине странке'' '' паметном довољно а то сто владајуци булументаси хоце да буду звијезде у од њих опљацканој Градисци то је друго. Адзиц је у покусају, јос није гурнуо руку у цуп а Дњицу су руке прљаве од крадје...стари кокосар и лазов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринути слушалац

11.09.2015 13:58

Мене само интересује ко је тај ко ће сносити штету кад РАК одузме дозволу Радио Градишци, а стигле су поуздане информације да ће је одузети. Није коректно вријеђати и омаловажавати људе, неаргументовано извјештавати и клеветати, не пружати другој страни ни минут шансе, учествовати агилно у сплеткарењу са локалном влашћу, називати људе, већину и странке тзв. Видјећемо шта ће бити, али информације из РАК-а нису сјајне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.09.2015 17:48

Дуњиц и Адзиц моле Народну скупстину РС да смијени Пејку Медиц. Има ли то игдје, да један мали локални радио толико пласи локалне тајкуне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравка

13.01.2016 20:46

Лазес Пејка и не солис. Тразили су многи да се огласе у овој пол.заврзлами,али ти само Латиновицу дувас у тикву.Радио Градиска је у приватним рукама СДС-а. Ево продје 3 мјесеца,нико јос не цу ни Адзица ни Дуњица у етеру.

ОДГОВОРИТЕ