Radio Gradiška piše predsjedniku NSRS

Radio Gradiška uputio je demanti na navode poslanika SNSD - a Zorana Adžića, i nezavisnog poslanika Slavka Dunjića, o navodnom "neprofesionalnom radu" te medijske kuće. Tekst upućen predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske prenosimo u cjelosti. 

Republika Srpska 10.09.2015 | 22:53
Radio Gradiška piše predsjedniku NSRS

Poštovani,

U posljednja dva dana rada Narodne skupštine RS u nekoliko poslaničkih diskusija direktor, Pejka Medić i JP Radio Gradiška pomenuti su više puta kao primjer neprofesionalnog rada jedne medijske kuće.

Meni, kao direktoru, nije poznat razlog ni uzrok rasprave o radu JP Radio Gradiška u Parlamentu Srpske ali želim da demantujem iznesene tvrdnje poslanika SNSD-a Zorana Adžića i nezavisnog poslanika koji je mandat osvojio na listi SDS-a, Slavka Dunjića o preduzeću kojim rukovodim.

Nisu tačne konstatacije navedenih poslanika u Narodnoj skupštini da Radio Gradiška ne prenosi stavove narodnih poslanika u svom programu. Radio Gradiška je medij koji objektivno, profesionalno i nepristrasno izvještava javnost o svim aktuelnim temama na području opštine Gradiška, RS i BiH.

A da je tako potvrđuju naši mnogobrojni slušaoci koji su uz program Radio Gradiške svaki dan. Radio Gradiška ne promoviše ''pojedince'' niti ''pojedine stranke'' kako to tvrde Adžić i Dunjić već objektivno informiše javnost o svim važnim političkim, ekonomskim i društvenim temama.

Na čelu Radio Gradiške nalazi se diplomirani novinar sa četrnaestogodišnjim radnim iskustvom u medijima čime ispunjava sve potrebne uslove predviđene Statutom ove medijske kuće za kvalitetno obavljanje funkcije, a što potvrđuje i Odluka o imenovanju direktora.

Ovom prilikom, ja kao direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Gradiške pozivam sve narodne poslanike da učestvuju u radio - debatama koje će Radio Gradiška emitovati u svom programu.

Na taj način narodni poslanici iz svih političkih stranaka u RS mogu građanima Gradiške predstaviti svoj rad i suočiti stavove sa svojim kolegama. Naročito oni koje su birali građani Gradiške jer njima bi trebalo i da odgovaraju za ono što govore i rade.

S obzirom da su poslanici Adžić i Dunjić ove ocjene iznijeli u direktnom televizijskom prenosu, od Vas, kao predsjednika Narodne skupštine RS, očekujem da ovo saopštenje bude pročitano tokom ovog skupštinskog zasjedanja kako bi se poslanici kao i građani i gledaoci koji prate rad najvišeg zakonodavnog tijela upoznali s pravim činjenicama.

S poštovanjem.

 

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Zoran

10.09.2015 13:28

U BiH mogu se svi izrazi i rijeci upotrebljavati ali OBJEKTIVNO I PROFESIONALNO te dve reci trebaju biti izbacene iz upotrebe. Toga u BiH nema.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

11.09.2015 04:10

A jesu se i nasle dvije najvece lopurde u Gradisci Dunjic i Adzic....zbog ovakvih ce i Dodik da pukne...prije bi ruku sebi odgrizao nego glasao za ove lopove...

Name

SDS Izvorni

10.09.2015 13:37

Ne daj se pokolebati Pejka! Iako su tajkuni, ne mogu ti nista.

ODGOVORITE
Name

sds

10.09.2015 14:26

Podrška za Pejku.

ODGOVORITE
Name

Mikan Strmoglavac

10.09.2015 17:34

Pejka, uz tebe je svim srcem.

Name

Adam

10.09.2015 15:06

Ma ljudi pustite gospodjicu Pejku na miru. Pa ona u radio dođe jedanput u 23 dana.

ODGOVORITE
Name

brojanica

10.09.2015 15:07

Sta ima da prica Dunjic,ta brojanicA?Vidjeli ste danas na Skupstini dok govori najpametniji covjek medju poslanicima Cavic, Dunjic ta Bozija nedorast, igra se na mobitelu i kad ga kolega do njega opominje da nema smisla da govori on po izrazu usana govori, daj je..es Cavica.

ODGOVORITE
Name

Gradiška

10.09.2015 15:11

Još malo si direktor...

ODGOVORITE
Name

mozgalica mlada

10.09.2015 15:26

Mjesto im je na Gerijatriji,a ne Skupštini- prava demencija- rasprava je o RTRS, a ne Radio Gradiška/ mene RTRS zakida za jedan, dva kg voća djetetu svaki mjesec, a ne Radio Gradiška. I ko da vjeruje čovjeku koji je preletač ili popularniji i moderniji naziv papak pod stare dane. On da priča o objektivnosti- pa on treba od sebe krenuti i vratiti pamćenje u vrijeme kampanje- naravno ako može- godine su to.

ODGOVORITE
Name

dr Dane(mali od skandala)

10.09.2015 15:55

Pejka, kada cete da me zovete da pojasnim mojim sugradjanima kako da upisu djecu preko veze. Sramota da Adzic i Dunjic kao moji partneri iz Gradiske to nisu objasnili. Ako ne budem mogao doci ja, doce moj zamjenik Mekinjic pravnik sa diplomom politikologa, ali ko da je to bitno.

ODGOVORITE
Name

mika neprilika

10.09.2015 17:31

Pod hitno ovjeri zdravstvenu knjižicu, trebaće ti.

Name

Ljuban Gradiska

10.09.2015 16:06

Jesu se nasli pajdasi i lopovi stari prevarant Dunjic i mladjahni Adzic. Kako su se pljuvali prosle godine u ovo doba- Dunjicev slogan je bio: Vrtim brojanica ali ne prodajem trafo stanice (kao Adzic). A sad u istu tikvu duvaju i to SNSD- ovu. Nema jos malo pricaju uskoro ce Sipa pokucati i na njihova vrata.

ODGOVORITE
Name

vVeteran.

10.09.2015 16:29

Veliki pozdrav gospođici Pejki, i svim poštenim slušaocima radija Gradiška.

Name

Dragica

10.09.2015 16:50

Ova dva kriminalca hoce da se cuju u Radiji. Postedite nas slusaoce molimo vas. Njima je mjesto u ludnici ili zatvoru a nikako u radiju.

ODGOVORITE
Name

Gradiska

10.09.2015 21:06

Pejka, ti ne vidis dalje od Djordjica i samo ti je on na pameti

ODGOVORITE
Name

zoki

11.09.2015 11:40

Unistila si novine Fokus,ostavila ljude na ulici,sve uz pomoc svoje mentorice,akrapa od zene Ranke Misic.Ona te je i dovela na radio Gradisku jer te niko nije htio zaposliti u Banja Luci,i ti sada nekome imas nesto reci Pejka.Bolje ti je da cutis,poklopis se usima,jer svi dobro znaju kakva si spletkarosica,podmeces svojim kolegama,pokusavas da budes nesto vazna,a niko te ne zarezuje ni jedan posto.Da ti nije para sa carine,ops.od uprave za indirektno oporezivanje gdje ti tatica radi ne bi imala ni za ljeba,zato cuti.......

ODGOVORITE
Name

dule

11.09.2015 12:21

''Radio Gradiška ne promoviše ''pojedince'' niti ''pojedine stranke'' '' pametnom dovoljno a to sto vladajuci bulumentasi hoce da budu zvijezde u od njih opljackanoj Gradisci to je drugo. Adzic je u pokusaju, jos nije gurnuo ruku u cup a Dnjicu su ruke prljave od kradje...stari kokosar i lazov

ODGOVORITE
Name

Zabrinuti slušalac

11.09.2015 13:58

Mene samo interesuje ko je taj ko će snositi štetu kad RAK oduzme dozvolu Radio Gradišci, a stigle su pouzdane informacije da će je oduzeti. Nije korektno vrijeđati i omalovažavati ljude, neargumentovano izvještavati i klevetati, ne pružati drugoj strani ni minut šanse, učestvovati agilno u spletkarenju sa lokalnom vlašću, nazivati ljude, većinu i stranke tzv. Vidjećemo šta će biti, ali informacije iz RAK-a nisu sjajne.

ODGOVORITE
Name

Milan

11.09.2015 17:48

Dunjic i Adzic mole Narodnu skupstinu RS da smijeni Pejku Medic. Ima li to igdje, da jedan mali lokalni radio toliko plasi lokalne tajkune?

ODGOVORITE
Name

Zdravka

13.01.2016 20:46

Lazes Pejka i ne solis. Trazili su mnogi da se oglase u ovoj pol.zavrzlami,ali ti samo Latinovicu duvas u tikvu.Radio Gradiska je u privatnim rukama SDS-a. Evo prodje 3 mjeseca,niko jos ne cu ni Adzica ni Dunjica u eteru.

ODGOVORITE