Још једна побједа српских кошаркаша

Репрезентација Србије игра против селекције Италије меч последњег кола групе Б на Европском првенству. Улог прво место у групи и највероватније отворен пут ка финалу.

Србија 10.09.2015 | 22:58
Још једна побједа српских кошаркаша

16.12 - КРАЈ! Србија је поразила Италију резултатом 101:82. Ако погледамо коначан резултат, изгледа као да је Србија понизила Италију, али ипак, треба реално оцијенити да је било више преломних тренутака, које је спрски тим, са Александром Ђорђевићем на челу знао да препозна. Као и дан раније против Турака, блистао је капитен Милош Теодосић са 26 поена и осам асистенција, одличан је био и Немања Бјелица са 19 поена и осам скокова. Србија је задржала прву позицију у групи.

ТОК МЕЧА: 

Четири од четири! Србија делује попут казнане експедиције на Европском првенству у Берлину. Шпанија,Немачка, Исланд и Турска су архивирани, дошао је ред на оно главно. Последњи меч групе Б пулени Александра Ђорђевића играју против Италије.

Улог највећи могући, прво место у групи и отворен пут ка финалу. Руку на срце, још увек је рано за прогнозе и калкулације (бар на дужи период и борбу за медаље), јер Србија никада није калкулисала, поготово не ова коју са клупе води Ђорђевић.

Ипак, потребно је истаћи да у случају тријумфа “орлова” и евентуалне победе Француске над Израелом, као и Турске против Исланда нашим момцима би се потпуно “отворио жреб”.

У другом делу костура би остали Француска, Шпанија (ако савлада Немачку), и Грчка три највећа ривала у борби за злато. А на путу Србији би се нашли поражени из меча Пољске и Финске у осмини финали, Хрватска у евентуалном четвртфиналу и онда у борби за финале Италија или Литванија.

Опет пораз од Италије данас би нас пребацио у онај други део костура, јер би онда кренули са позиције два, где би после осмине финала и победника меча Финске и Пољске на ред већ тада у четвртфиналу дошла Грчка, а онда би нас чекала и Француска...

Ипак, то су за сада све нагађања, а оно главно се дешава у Берлину у Мерцедес - Бенз Арени. Немачку јавност ће највише занимати меч њихове селекције и Шпаније, али посластица дана се игра између Србије и Италије.

Да ли ће одлучити луцидност Теодосића, снага Радуљице, префињеност Бјелице или на другој страни квалитет НБА тројке Галинари, Барњани, Белинели? Тешко је сада наћи одговор, а он можда баш “стоји” у изјавама Ђорђевића, који стално потенцира одбрану, јер ако наша дефанзива одради добар задатак тешко Италијани се могу надати позитивном резултату у утакмици на мали број поена. Азурима једноставно више одговара необавезна игра на кош више.

Сигурно је да Србија има дужу клупу, што може бити још један важан фактор за коначни тријумф. А текстуални пренос меча из Берлина можете пратити на сајту “Новости”.

14.31 - ПРВА ЧЕТВРТИНА

Изненадио је тренер Азура Симоне Пјаниђани са стартном петорком у којој није било Марка Белинелија, који се није ни загревао са екипом. А Србија је била спремна на такву поставку Италијана, двојка Теодосића, а онда и два закуцавање Кузмића на асистенцију капитена "орлова" за стартних 6:0.

Прве поене за Италију убацио је Галинари тек у трећем минуту меча., што је покренуло "азуре", који су ухватили прикључак 10:7. Наравно све у игри гостију се базирало на Барњанију, Галинарију и Ђентилеу.

Ђорђевић је нешто раније него уобичајно у игру убацио Ерцега, јер је Бјелица имао две личне грешке, а бивши крилни центар Галатасараја је убацио веома битну тројку, а када је на то и Теодосић додао пет поена Србије је стекла двоцифрену предност - 22:11.

Кошаркашка клиника Милоша Теодосића, који је за мање од осам минута убацио 14 поена.

14.54 - ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Италија је у другој четвртини повела са три нула, али је Недовић узвратио сигурним извођењем бацања. Резултат 27:22.

15.02 - Италија се приближила на само три разлике, али је ефикасна одбрана српске репрезентације скупила редове, да би у наредних неколико напада поново подигла разлику, због чега су Италијани били приморани да траже "тајм аут". Резултат 37:29.

15.17 - Србија је сигурном игром успјела да са сигурним  резултатом оде на заслужени одмор. Прво полувријеме окончано је резултатом 48:40. 

15.36 - ДРУГО ПОЛУВРИЈЕМЕ

Добра игра и једних и других на почетку треће четвртине. Резултат  је, након извођења додатног слободног бацања за Србију, при којем је прецизан био Марковић, 58:48.

15.43 - Чини се да Србија полако "меље" Италију. Одбрана мало посустаје, али се разлика одржава. Резултат је 65:54.

15.57 - ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА У ТОКУ

Италија на тренутке поправља игру, али Србија сигурном игром приводи утакмицу крају, одржавајући скоро све вријеме +10. Резултат: 80:64

16.05 - Наставила је Србија са одличном партијом и у последњој деоници. Теодосић је наставио да решета кош ривала са свих позиција. А када је отишао на заслужени одмор наставили су Бјелица и Богдановић.

"Орлови" су играли сјајно, а оно што је још могло да радује симпатизере кошарке у Србији је чињеница да се коначно Богдан Богдановић разиграо - 95:73.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

блм

10.09.2015 13:08

Идемо момци по пету побједу.НАПРИЈЕД СРБИЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

10.09.2015 13:33

Јуче си навијао за Финску а ја данас за Србију!

Name

ре НН

10.09.2015 14:15

Па ста је ту спорно?Је'л има неки декрет по којем се мора за БиХ навијати?Република Српска је слободна,демократска земља,навијам за Тунгузију ако хоцу.