Još jedna pobjeda srpskih košarkaša

Reprezentacija Srbije igra protiv selekcije Italije meč poslednjeg kola grupe B na Evropskom prvenstvu. Ulog prvo mesto u grupi i najverovatnije otvoren put ka finalu.

Srbija 10.09.2015 | 22:58
Još jedna pobjeda srpskih košarkaša

16.12 - KRAJ! Srbija je porazila Italiju rezultatom 101:82. Ako pogledamo konačan rezultat, izgleda kao da je Srbija ponizila Italiju, ali ipak, treba realno ocijeniti da je bilo više prelomnih trenutaka, koje je sprski tim, sa Aleksandrom Đorđevićem na čelu znao da prepozna. Kao i dan ranije protiv Turaka, blistao je kapiten Miloš Teodosić sa 26 poena i osam asistencija, odličan je bio i Nemanja Bjelica sa 19 poena i osam skokova. Srbija je zadržala prvu poziciju u grupi.

TOK MEČA: 

Četiri od četiri! Srbija deluje poput kaznane ekspedicije na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Španija,Nemačka, Island i Turska su arhivirani, došao je red na ono glavno. Poslednji meč grupe B puleni Aleksandra Đorđevića igraju protiv Italije.

Ulog najveći mogući, prvo mesto u grupi i otvoren put ka finalu. Ruku na srce, još uvek je rano za prognoze i kalkulacije (bar na duži period i borbu za medalje), jer Srbija nikada nije kalkulisala, pogotovo ne ova koju sa klupe vodi Đorđević.

Ipak, potrebno je istaći da u slučaju trijumfa “orlova” i eventualne pobede Francuske nad Izraelom, kao i Turske protiv Islanda našim momcima bi se potpuno “otvorio žreb”.

U drugom delu kostura bi ostali Francuska, Španija (ako savlada Nemačku), i Grčka tri najveća rivala u borbi za zlato. A na putu Srbiji bi se našli poraženi iz meča Poljske i Finske u osmini finali, Hrvatska u eventualnom četvrtfinalu i onda u borbi za finale Italija ili Litvanija.

Opet poraz od Italije danas bi nas prebacio u onaj drugi deo kostura, jer bi onda krenuli sa pozicije dva, gde bi posle osmine finala i pobednika meča Finske i Poljske na red već tada u četvrtfinalu došla Grčka, a onda bi nas čekala i Francuska...

Ipak, to su za sada sve nagađanja, a ono glavno se dešava u Berlinu u Mercedes - Benz Areni. Nemačku javnost će najviše zanimati meč njihove selekcije i Španije, ali poslastica dana se igra između Srbije i Italije.

Da li će odlučiti lucidnost Teodosića, snaga Raduljice, prefinjenost Bjelice ili na drugoj strani kvalitet NBA trojke Galinari, Barnjani, Belineli? Teško je sada naći odgovor, a on možda baš “stoji” u izjavama Đorđevića, koji stalno potencira odbranu, jer ako naša defanziva odradi dobar zadatak teško Italijani se mogu nadati pozitivnom rezultatu u utakmici na mali broj poena. Azurima jednostavno više odgovara neobavezna igra na koš više.

Sigurno je da Srbija ima dužu klupu, što može biti još jedan važan faktor za konačni trijumf. A tekstualni prenos meča iz Berlina možete pratiti na sajtu “Novosti”.

14.31 - PRVA ČETVRTINA

Iznenadio je trener Azura Simone Pjaniđani sa startnom petorkom u kojoj nije bilo Marka Belinelija, koji se nije ni zagrevao sa ekipom. A Srbija je bila spremna na takvu postavku Italijana, dvojka Teodosića, a onda i dva zakucavanje Kuzmića na asistenciju kapitena "orlova" za startnih 6:0.

Prve poene za Italiju ubacio je Galinari tek u trećem minutu meča., što je pokrenulo "azure", koji su uhvatili priključak 10:7. Naravno sve u igri gostiju se baziralo na Barnjaniju, Galinariju i Đentileu.

Đorđević je nešto ranije nego uobičajno u igru ubacio Ercega, jer je Bjelica imao dve lične greške, a bivši krilni centar Galatasaraja je ubacio veoma bitnu trojku, a kada je na to i Teodosić dodao pet poena Srbije je stekla dvocifrenu prednost - 22:11.

Košarkaška klinika Miloša Teodosića, koji je za manje od osam minuta ubacio 14 poena.

14.54 - DRUGA ČETVRTINA

Italija je u drugoj četvrtini povela sa tri nula, ali je Nedović uzvratio sigurnim izvođenjem bacanja. Rezultat 27:22.

15.02 - Italija se približila na samo tri razlike, ali je efikasna odbrana srpske reprezentacije skupila redove, da bi u narednih nekoliko napada ponovo podigla razliku, zbog čega su Italijani bili primorani da traže "tajm aut". Rezultat 37:29.

15.17 - Srbija je sigurnom igrom uspjela da sa sigurnim  rezultatom ode na zasluženi odmor. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 48:40. 

15.36 - DRUGO POLUVRIJEME

Dobra igra i jednih i drugih na početku treće četvrtine. Rezultat  je, nakon izvođenja dodatnog slobodnog bacanja za Srbiju, pri kojem je precizan bio Marković, 58:48.

15.43 - Čini se da Srbija polako "melje" Italiju. Odbrana malo posustaje, ali se razlika održava. Rezultat je 65:54.

15.57 - ČETVRTA ČETVRTINA U TOKU

Italija na trenutke popravlja igru, ali Srbija sigurnom igrom privodi utakmicu kraju, održavajući skoro sve vrijeme +10. Rezultat: 80:64

16.05 - Nastavila je Srbija sa odličnom partijom i u poslednjoj deonici. Teodosić je nastavio da rešeta koš rivala sa svih pozicija. A kada je otišao na zasluženi odmor nastavili su Bjelica i Bogdanović.

"Orlovi" su igrali sjajno, a ono što je još moglo da raduje simpatizere košarke u Srbiji je činjenica da se konačno Bogdan Bogdanović razigrao - 95:73.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

blm

10.09.2015 13:08

Idemo momci po petu pobjedu.NAPRIJED SRBIJA!

ODGOVORITE
Name

NN

10.09.2015 13:33

Juče si navijao za Finsku a ja danas za Srbiju!

Name

re NN

10.09.2015 14:15

Pa sta je tu sporno?Je'l ima neki dekret po kojem se mora za BiH navijati?Republika Srpska je slobodna,demokratska zemlja,navijam za Tunguziju ako hocu.