Тадић подноси тужбу против Дачића

Предсједник Социјалдемократске странке и бивши предсједник Србије Борис Тадић поднијеће тужбу против лидера СПС Ивице Дачића због, како наводи, изношења неистина у вези са снимцима Дачићевог састанка са Родољубом Радуловићем.

Србија 10.09.2015 | 14:42
Тадић подноси тужбу против Дачића

"Дачић је у покушају скретања пажње јавности са садржаја објављених тајних снимака, изнео бројне неистините и бесмислене оптужбе на рачун Тадића, а будући да су у питању оптужбе које не штете само његовом угледу, већ којима га Дачић оптужује и за озбиљна кривична дела, Тадић ће поднети тужбу против Ивице Дачића", наводи се у саопштењу СДС.

Како се наводи, Тадић није раније ни видио снимке за које га Дачић оптужује, већ је редовном процедуром од стране чланова Савјета за националну безбједност био обавијештен да се на законом утврђен начин прикуљају све врсте информације, укључујући и снимке, у вези са осумњиченима за шверц кокаина, међу којима је био и Радуловић.

СДС оцијењује да ово није први пут да Дачић избјегава да преузме одговорност за своја дијела и да их правда "некаквим уцијенама" пребацујући одговорност на друге. Додаје се да Борис Тадић не жели да учествује у злоупотреби медија путем којих Ивица Дачић покушава да "декриминализује себе, криминализујући друге".

"Неистине које је изнео Дачић су такве природе да не могу бити расправљане у медијима и коришћене у сврху дневнополитичке борбе и предизборне кампање, већ би Ивица Дачић требало да их објасни и докаже на суду", поручују из СДС.

Из те странке наводе да у вријеме владе Мирка Цветковића нису подигнуте оптужнице против актера са снимака, нити је постојало довољно доказа за умјешаност Дачића у кривичне радње, да би била раскинута коалиција или да она не би била разматрана и 2012.

Те оптужнице су, додаје се, подигнуте у вријеме мандата владе Ивице Дачића и владе Александра Вучића, тако да је "заправо питање зашто Вучић након подигнутих оптужница није раскинуо коалицију са Дачићем, већ је уместо тога поново формирао 2014 године."

"Занимљиво је да Дачић данас поставља питање Тадићу зашто је, упркос снимцима, остао у коалицији са њим, а не поставља то исто питање Вучићу, током чијег мандата су подигнуте правоснажне оптужнице против актера снимака", сматрају у СДС.

"И овај пут Дачићу за његова дела мора неко други бити крив, али у складу са његовим интересом опстанка на власти по сваку цену, не би било згодно да то буде актуелни премијер са којим је у владајућој коалицији", стоји у саопштењу.

Извор: НН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

фоф

10.09.2015 13:07

Дачо је стара лопурда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвеле

10.09.2015 13:13

Сјаси курта да узјасе мурта, куку нама које све водио дрзаву и био у власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљица тротоара

10.09.2015 13:22

Ако Тадић преузме поново власт у Србији хоће ли се Милорад опет прикрпити њему и за Вучића изјавити да је политички побачај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

.......

10.09.2015 19:32

Наравно да хоце реци, инаце Додик ти је као сунцокрет, окреце се гдје год има сунца. Како би наси рекли, умотан у пет дека.

Name

цензус

10.09.2015 15:30

Тад су били заједно у коалицији, а Дациц је изјавио да иако је он био министар полиције, други (ДС) су радили његов посао. Ово знаци да Тадиц подноси тузбу против себе, заврсице на сметлисту српске историје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сви српски лупежи

10.09.2015 17:49

Сви они су најобичнији криминалци.

ОДГОВОРИТЕ