Tadić podnosi tužbu protiv Dačića

Predsjednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić podnijeće tužbu protiv lidera SPS Ivice Dačića zbog, kako navodi, iznošenja neistina u vezi sa snimcima Dačićevog sastanka sa Rodoljubom Radulovićem.

Srbija 10.09.2015 | 14:42
Tadić podnosi tužbu protiv Dačića

"Dačić je u pokušaju skretanja pažnje javnosti sa sadržaja objavljenih tajnih snimaka, izneo brojne neistinite i besmislene optužbe na račun Tadića, a budući da su u pitanju optužbe koje ne štete samo njegovom ugledu, već kojima ga Dačić optužuje i za ozbiljna krivična dela, Tadić će podneti tužbu protiv Ivice Dačića", navodi se u saopštenju SDS.

Kako se navodi, Tadić nije ranije ni vidio snimke za koje ga Dačić optužuje, već je redovnom procedurom od strane članova Savjeta za nacionalnu bezbjednost bio obaviješten da se na zakonom utvrđen način prikuljaju sve vrste informacije, uključujući i snimke, u vezi sa osumnjičenima za šverc kokaina, među kojima je bio i Radulović.

SDS ocijenjuje da ovo nije prvi put da Dačić izbjegava da preuzme odgovornost za svoja dijela i da ih pravda "nekakvim ucijenama" prebacujući odgovornost na druge. Dodaje se da Boris Tadić ne želi da učestvuje u zloupotrebi medija putem kojih Ivica Dačić pokušava da "dekriminalizuje sebe, kriminalizujući druge".

"Neistine koje je izneo Dačić su takve prirode da ne mogu biti raspravljane u medijima i korišćene u svrhu dnevnopolitičke borbe i predizborne kampanje, već bi Ivica Dačić trebalo da ih objasni i dokaže na sudu", poručuju iz SDS.

Iz te stranke navode da u vrijeme vlade Mirka Cvetkovića nisu podignute optužnice protiv aktera sa snimaka, niti je postojalo dovoljno dokaza za umješanost Dačića u krivične radnje, da bi bila raskinuta koalicija ili da ona ne bi bila razmatrana i 2012.

Te optužnice su, dodaje se, podignute u vrijeme mandata vlade Ivice Dačića i vlade Aleksandra Vučića, tako da je "zapravo pitanje zašto Vučić nakon podignutih optužnica nije raskinuo koaliciju sa Dačićem, već je umesto toga ponovo formirao 2014 godine."

"Zanimljivo je da Dačić danas postavlja pitanje Tadiću zašto je, uprkos snimcima, ostao u koaliciji sa njim, a ne postavlja to isto pitanje Vučiću, tokom čijeg mandata su podignute pravosnažne optužnice protiv aktera snimaka", smatraju u SDS.

"I ovaj put Dačiću za njegova dela mora neko drugi biti kriv, ali u skladu sa njegovim interesom opstanka na vlasti po svaku cenu, ne bi bilo zgodno da to bude aktuelni premijer sa kojim je u vladajućoj koaliciji", stoji u saopštenju.

Izvor: NN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

fof

10.09.2015 15:07

Dačo je stara lopurda.

ODGOVORITE
Name

cvele

10.09.2015 15:13

Sjasi kurta da uzjase murta, kuku nama koje sve vodio drzavu i bio u vlasti.

ODGOVORITE
Name

kraljica trotoara

10.09.2015 15:22

Ako Tadić preuzme ponovo vlast u Srbiji hoće li se Milorad opet prikrpiti njemu i za Vučića izjaviti da je politički pobačaj?

ODGOVORITE
Name

.......

10.09.2015 21:32

Naravno da hoce reci, inace Dodik ti je kao suncokret, okrece se gdje god ima sunca. Kako bi nasi rekli, umotan u pet deka.

Name

cenzus

10.09.2015 17:30

Tad su bili zajedno u koaliciji, a Dacic je izjavio da iako je on bio ministar policije, drugi (DS) su radili njegov posao. Ovo znaci da Tadic podnosi tuzbu protiv sebe, zavrsice na smetlistu srpske istorije.

ODGOVORITE
Name

svi srpski lupeži

10.09.2015 19:49

Svi oni su najobičniji kriminalci.

ODGOVORITE