Оптужница против српских полицајаца

Тужилаштво Србије за ратне злочине подигло је оптужницу против осам бивших припадника Центра за обуку "Јахорина" из Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске, због сумње да су у Сребреници починили ратни злочин над цивилним становништвом.

Србија 10.09.2015 | 22:59
Оптужница против српских полицајаца

Оптужницом су обухваћени Недељко Милидраговић, Алекса Голијанин, Миливоје Батинић, Александар Дачевић, Бора Милетић, Јован Петровић, Драгомир Паровић и Видосав Васић.

Они се терете да су у хангару "Кравице" 14. јула 1995. године "убили више стотина лица муслиманске националности", наводи се у саопштењу Тужилаштва Србије за ратне злочине.

Међу жртвама које су убијене у хангару "Кравице" до сада је идентификовано више од 1.300 цивила муслиманске националности, чији су посмртни остаци пронађени у масовним гробницама Глогова један и два, као и Равнице, те у више секундарних гробница.

У саопштењу се додаје да је овај предмет примјер изузетне регионалне сарадње тужилаштава Србије и БиХ.

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Зеро

10.09.2015 12:31

Муслиманске националности и бошњачке вероисповести,че да нас гадјају падежима,море бре неком око да ископа. Овде има пуно људи православне националности,ко и у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПС

10.09.2015 12:36

Докле висе овако, Срби оптузују српске полицајце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.09.2015 12:55

Момчино злочин је злочин , хвала Београду.

Name

ЖИКА Ж

10.09.2015 13:04

ПАРАЛЕЛНЕ ВЕЗЕ? ЗАМИСЛИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратко

10.09.2015 13:08

Док Срби Србе осудјују, хапсе, испоруцују хагу а муслимани, Хрвати и Албанци своје прогласавају херојима то је доказ да смо дотакли дно свега сто је некад вредило код Срба, само реци бозе сацувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ратко

10.09.2015 14:56

Зар није време да се и Србија врати цивилизацији и нормалном зивоту,или је ТЕБИ сасвим невазно како це нам сутра деца зивети или не зивети.. ''сујета је убојита'' и разара изнутра свако бице које не зна да јој се супростави... као прво признати све своје политицке греске из близе прослости тј од 90-тих,затразити опрост од зртава свих ратова из 90-тих,окренути се економији,а не рату,јер смо их све(ратове) изгубили,и то морамо сами себи признати,а не зивети у илузији коју нам свакодневно сервирају из радикалних политицких кругова, поцети озбиљно радити на путу према ЕУ и Нато-у,протерати све мафијасе који су у политици,типа Додика и њ слицним,одузети им опљацкано богатство од сиротиње,и у будуце запосљавати постене људе на одговорна места ,а не оне који су постали богати преко ноци........ето то је минимум за поцетак,а посла је стварно јако много,дубоко смо заглибили за ове две деценије

Name

Градишка

10.09.2015 15:21

Овај што реплицира Ратку, иди у џамију и потурчи се, коју кривицу да признамо је... ти матер своју и какве везе има сад Додик са овим свим, као у твојој федерацији нема криминала, Швајцарска, Срби коњу нису почели рат, најебали су као нико од народа бивше Југославије, не толико због лоше политике, него јер је то тако неко хтио, а ко, зна се.

Name

Одг. Ре ратко

10.09.2015 21:08

Јовановић Чедо јеси то ти матере ти? Па зашто одговараш Ђенераловом имењаку а ниси устао? Значи кад год напишеш име Ратко устанеш и поклониш се...... Да да Чедо и не бој се Додика. Јест да ти је ноћна мора од оног дуела али његово пролази као што је и твоје прошло. У ствари твога није ни било па тако не може ни проћи. И за крај си заборавио написати-живио ЛДП и ЛГТБ

Name

ре одг. ре Ратко

10.09.2015 21:48

Цедо је господин за твог цобана Додика.Ми писмени видимо да је га Цедо потукао,а такви цобани као ти и јесу Додика бирале.Наравно цобан,цобана бира.

Name

Ничија

10.09.2015 14:09

Па ко ће одговарати за Кравице, али за убијене Србе...Вучићу, поздрави Ангелу и душу ћеш продати за ЕУ, а Сиријци ће ти бити под прозором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

10.09.2015 14:54

Предлажем Вучићу и садашњој "Влади" Републике Србије да замоли Међународну Заједницу да све Србе из БиХ и Крајине као и оне Србе из данашње Србије који су били СРБски Добровољци и који су имали смјелости да по угледу на СРБске хајдуке и уској, четнике и добровољце супротно жељи тајних владара из сенке са пушком у руци бране право Србског Народа на живот и опстанак прогласе за ратне злочинце и против Срба покрену јединствени судски поступак а муслимане и Хрвате којим није успјело по плану МЗ да истребе Православне Србе да прогласе за своје хероје. Народе СРБски, Народе Светог Саве, Народе Светих Богоотаца наших, Народе Старог СРБског Рођака Господа нашег Исуса Христа, Народе Божји докле ћеш понизио и мирно попут роба у страху јудејског да трпиш и гледаш своје уништење и пропаст своје дјеце? Да су славни Преци наши тако радили и попут нас мирно подносити своје робство слушајући непријатеље Бога и СРБства, Православља и Светосавља као врхунца хришћанске националне идеологије и СРБског начина живота, данас неби било ни једног СРБина: Православна и Светосавца. Зато устани СРБине и полови робске ланце своје. Бог је слободу а не ропство створио за људе."Зло чинити од зла се бранећи ту злочина нема никаквога" да правом је рекао Свети Његош!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оооооо

10.09.2015 15:24

Ти си озбиљно болестан.

Name

иди на соколац

10.09.2015 16:48

Ало мамлазе иди на Соколац лијеци се али сумњам да ти и они могу помоци.

Name

ХАХАХА

10.09.2015 18:35

Расписите референдум против Тужилаштва Србије

Name

болесни сте ви испод

10.09.2015 19:19

Свака ти цчаст на коментару србине. А ови доле што им смета што још има поносних срба и који смију да кажу шта им смета. Шта мислите муслићи да ћемо сви ми православци у мишију рупу а ви да нас таманите како вам се прохтије. Неће да може.

Name

Ре

10.09.2015 21:12

Ттоооо Михаило Србине. Вриједи ти коментар злата а видиш и сам кога боле твоје ријечи...... Востани Сербијо....за крст часни и слободу златну

Name

Михаило Микић

11.09.2015 00:57

Болесни су сви они Срби који попут тебе без огледала не могу да виде ни себе а камо ли другога. Зато погледај се мало у огледалу и размисли својом празном главом и схвати да се ни један народ не цијени по томе колико се он попут Срба жртвује за интересе других народа већ само по томе колико се он жртвује за своје народне интересе. Ако је неко толико глуп да ту истину не може да схвати и прихвати нека добро проучи начин живота других сусједних народа и постаће му тада много тога у животу пуно јасније. Кроз мешане бракове Србима се злонамерно мења његов генетски СРБски Светосавски код, а кроз југословенство и комунистичко лажно братство и јединство Србима је промењен правиланан и здрав начин мишљења зато се данас многи "Срби" понашају попут трбе као замби. Излаз из садашње несреће и хаоса у коме Срби живе са свим другим грађанима данашње Србије јесте само у повратку Срба изворном патријахалном начину живота и на пут Светог Саве са којег су скренули кроз југословенство и напустили кроз комунистичко лажно братство и јединство! Зато љекар излечи се сам и прво извади брвно из ока свога а затим тражи трун у оку брата свог!

Name

МД

10.09.2015 15:58

Ови си луди, не знам коме се увлаце у гузицу? Оптузују Србе из Републике Српске!!!???.. Док муслимани подизу оптузницу против Орица, који је поцинио масовне злоцине, за само убијена три српска заробљеника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

10.09.2015 18:08

Ориц је вец ослободјен Вилиц је затаскан а срби опет да се гањају. Вероватно треба Мили да удје у заједницке органе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак

11.09.2015 07:30

Погодио си срз истине

Name

вирус

11.09.2015 16:24

Па докле цемо висе ово трпити?

ОДГОВОРИТЕ