Ово су најтраженији аутомобили на свијету

Ново истраживање је показало занимљвиу карту на којој можемо видети које марке аутомобила становници светских земаља највише траже на Гугл претраживачу.

Свијет 10.09.2015 | 13:01
Ово су најтраженији аутомобили на свијету

На први поглед је јасно да Тојота доминира на светском нивоу, али треба схватити да ови подаци не представљају реалну слику тржишта већ само популарност одређених брендова у датом тренутку. Осим тога, у зависности од актуелних маркетиншких кампања произвођача, понашање интернет корисника се мења па би ова мапа само пар месеци касније могла да изгледа сасвим другачије.

Добар показатељ овога је популарност Тесла Моторса у Кини где је тек почела експанзија калифорнијског бренда уз потписани уговор са кинеском владом о развоју мреже пуњача за луксузне електричне аутомобиле.

Подаци приказани на овој мапи су прикупљени од априла прошле године до марта ове године, а анализа укључује само претраге извршене на латиници, што дефинитивно значи да би резултати могли бити другачији да су подаци укључивали и коришћење писама карактеристичних за поједина подручја.

Нама је Европа свакако најинтересантнија, а резултати су мање-више очекивани. Немачки аутомобили доминирају чак и у Француској, Италији и у Великој Британији, иако ове земље имају итекако развијену аутомобилску индустрију. Тако је забележено да је БМW дефинитивно најпопуларнији, а прате га Фолксваген и Мерцедес. Интересантно је што је БМW доминантан готово у целом региону Балкана, пише Проауто.ба.

Извор: Србија данас

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србин

10.09.2015 15:06

Ово нема везе са везом. БиХ доминира БМW а кад изадјес у град све Фолксваген

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.09.2015 19:42

У праву си,Србине.

Name

Патриота

10.09.2015 20:19

Гастарбајтери или популарно странци возе БМW код нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

11.09.2015 22:08

Ви и немате добра аута док не додје дијаспора.

ОДГОВОРИТЕ