Ovo su najtraženiji automobili na svijetu

Novo istraživanje je pokazalo zanimljviu kartu na kojoj možemo videti koje marke automobila stanovnici svetskih zemalja najviše traže na Gugl pretraživaču.

Svijet 10.09.2015 | 13:01
Ovo su najtraženiji automobili na svijetu

Na prvi pogled je jasno da Tojota dominira na svetskom nivou, ali treba shvatiti da ovi podaci ne predstavljaju realnu sliku tržišta već samo popularnost određenih brendova u datom trenutku. Osim toga, u zavisnosti od aktuelnih marketinških kampanja proizvođača, ponašanje internet korisnika se menja pa bi ova mapa samo par meseci kasnije mogla da izgleda sasvim drugačije.

Dobar pokazatelj ovoga je popularnost Tesla Motorsa u Kini gde je tek počela ekspanzija kalifornijskog brenda uz potpisani ugovor sa kineskom vladom o razvoju mreže punjača za luksuzne električne automobile.

Podaci prikazani na ovoj mapi su prikupljeni od aprila prošle godine do marta ove godine, a analiza uključuje samo pretrage izvršene na latinici, što definitivno znači da bi rezultati mogli biti drugačiji da su podaci uključivali i korišćenje pisama karakterističnih za pojedina područja.

Nama je Evropa svakako najinteresantnija, a rezultati su manje-više očekivani. Nemački automobili dominiraju čak i u Francuskoj, Italiji i u Velikoj Britaniji, iako ove zemlje imaju itekako razvijenu automobilsku industriju. Tako je zabeleženo da je BMW definitivno najpopularniji, a prate ga Folksvagen i Mercedes. Interesantno je što je BMW dominantan gotovo u celom regionu Balkana, piše Proauto.ba.

Izvor: Srbija danas

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srbin

10.09.2015 15:06

Ovo nema veze sa vezom. BiH dominira BMW a kad izadjes u grad sve Folksvagen

ODGOVORITE
Name

Da

10.09.2015 19:42

U pravu si,Srbine.

Name

Patriota

10.09.2015 20:19

Gastarbajteri ili popularno stranci voze BMW kod nas

ODGOVORITE
Name

Roki

11.09.2015 22:08

Vi i nemate dobra auta dok ne dodje dijaspora.

ODGOVORITE